Sädesärlan

Hej!

Så kom hon då, den lilla svartvita sädesärlan. För två veckor sen såg jag henne för första gången. Det är ovanligt sent även här. Vi kör för fullt med vårbruket nu men det är fortfarande blött i markerna här. Vi har det alltid fuktigt här på dessa markerna. Det är värre på andra håll i Sverige har jag hört på radion. Det brukar bli ett himla klagande på turistnäringen om det blir för regnigt. Det finns absolut ingen annan verksamhet som är så väderberoende som lantbruket är. Det kan handla om att överhuvudtaget kunna stanna kvar på gården eller ej, i värsta fall.

Vi kör gödsel igen och harvar ner. Uno plöjer efter hand. I morgon ska vi så spelt och emmervete. Det är det första vi sår i år. Harvade höstvetet och höstrågen häromdagen, även Svedjerågen. Den växe nu så det knakar, välldigt fasinerande.. Sådde ju faktiskt fånggröda i rågen också. Rajgräs och vitklöver. Det är för att fånga växtnäring och hindra ogräs från att etablera sig. Funkar riktigt bra. Vi sår fånggröda i alla grödor utom potatisen.

Caroline har redan satt potatis i trädgårdslandet och en himla massa grönsaker också. Vi äter på dom sista morötterna och rödbetorna från i fjol nu. Nu snackar vi ekologiskt och närproducerat..

I morgon ska jag få hjälp med EU papperna. Det är rena grekiskan för mig. Gillar inte siffror och bokstäver. EU är nog fan mest till för akademiker som inte behöver få  mycket skött i det verkliga livet… ja nu trampa jag säkert på någon..

Ta det lugnt där ute…

lp med EU

×