Ultimata lösningen

Hej .

I denna värmen växer det nu så det knakar överallt. Svedjerågen som vi sådde  för,snart ett är redan 80 cm lång. Vi sådde den vid midsommar i fjol, betade av den tre gånger med tjurarna i fjol. Det ska bli fint och näringsrikligt bröd till hösten. Pratade med Anders på Gotland i går som sa det var riktigt torrt på ön nu. Vi har inte dom problemen här. Än så länge har växterna vad dom behöver.

Vi ogräsharvar nu, vårvete ochkorn har fått sig en överkörning nu. Vi kör oftast två gånger i spannmålen, i vissa fall endast en gång, ibland tre gånger.

Uno kommer och plöjer i dag. Har lite nakenkorn kvar att så. Grisarna är utflyttade på bete nu. Dom ska bryta en vall där vi kommer att så raps och svedjeråg. Även Källundaråg ska sås efter grisarna, det sista vi sår till hösten. Som ni hör så är vi redan långt fram i vår planering, vilket är helt nödvändigt om vi ska lyckas med grödorna överhuvudtaget..

Vi har börjat släppa korna på bete nu. Ett lass gick till Korsaröd i helgen.

Caroline har kanske den ultimata lösningen på biodlingen för oss. Hon har konstruerat en sorts topplistkupa där bina får göra lite mer som dom själva vill. Dom bygger sina vaxkakor själva, i den takt som passar dom själva. Ju mindre vi styr över växter och djur ju friskare är det tänker vi. Kupan är  ett riktigt mästerverk av min fru.

Vi har nu fått vår första Loshultakalv. En utrotningshotad ras från dom djupa göingeskogarna. Det blev en kviga som kommer att bli vår hushållsko i framtiden.

President ” Trams” ska tydligen ha den ultimata lösningen i konflikten mellan Israel och Palestina. Hoppas han är lika stor på att jobba som han är i käften.

Har följt fallet ” Kevin” på tv. Slutade dock för jag blir deprimerad av hur det går till i vårt rättssamhälle. Det är ju rena 1800 talet som det går till. Samma klåpare so var i blandade i rättskandalen Thomas Qvick har skapat en oskyldig mördare igen. Att vi med alla dessa fina högskolor och utbildningar kan sänka oss till så här dåligt arbete är tragiskt. Hoppas dom oskyldiga inblandade kan få ro nu. Kevins anhöriga måste gå igenom ett helvete igen. Den verkliga mördaren går fri….

Nu något mycket roligare. Vad är härligare och finare än en konstant pyspunka……

Ta det lugnt där ute…

×