Livet på anstalten..

Som jag nämt tidigare så befinner jag mig på Bosön där vi har vårt sista lägret innan EM.

Att ligga på träningsläger är något väldigt speciellt.. Vardagliga saker försvinner och ens vardag är ganska märklig. Det finns två olika infallsvinklar på hur man kan förklara hur livet på bosön ser ut.

Vinkel nr 1: OZ-style

Min rumskompis Johan Euren (OS:trea i London i 120 kg och den stora lunsen lägst till höger på bilden) har just nu fastnat i Fängelse-serien OZ (tv-serie från 1990-talet) och han slänger hela tiden ur sig olika liknelser mellan deras tillvaro i fängelset och våran.  Han påstår helt enkelt att vi lever som frivilligt fängslade. Vår dag startar med frukost.. Sen träning.. Lunch… Tillbaka till rummet för vila… Mellanmål… Träning igen.. Kvällsmat.. Tillbaka till rummet.. kvällsfika.. Sen blir det ”lockdown” och sömn.. Nästa dag, samma körschema.. Istället för insmugglat knark, hemmagjorda knivar och filar smygs det in en och annan chokladboll :).

Man lever som det klassisk uttrycket ”eat, train, sleep, repeat”. Fast vi har ju självklart försvenskat den till: ”eat, train, sleep, repeat, and of course fika in between”

Skärmavbild 2015-05-29 kl. 14.30.29

Vinkel nr 2: Vuxenkollo

Jag som är lite mer positivt än Johan gällande livet här ute kör lite mer på vinkel nr 2. Vi befinner oss alltså på Lidingö där vi är omringade av naturskön skog och juvligt vatten (se bild).. Vi jobbar 3-4 timmar om dagen.. Vi behöver inte laga mat.. Vi behöver inte städa.. Vi behöver inte tvätta.. Vi behöver inte handla.. Det ända vi behöver göra är att ta hand om oss själva. Johan klagar men samtidigt har han under 6 dagar hunnit se 3 säsonger av just serien OZ så så hemskt är det inte. Lördag hela veckan helt enkelt 🙂

Avslutningsvis ska jag vara lite seriös förtydliga att just träningen är alltid stenhård. Efter ett par dagar har man faktiskt ont i princip överallt. Leder och muskler värker, huden börjar ge vika och sår vill inte läka, stukade fingrar fungerar som smärtstillande mot ryggvärken 🙂 Man orkar faktiskt inte göra mycket mer än att träna, äta sen vila.. Motion är hälsosamt. Det vi håller på med att något helt annat 🙂 Men jag trivs verkligen..

flygbild-1215x470

Idag har vi haft pressträff inför EM och jag fick svara på ett par frågor från SVT och Radiosporten så håll utskick efter det! annars kanske jag kan lägga upp det här i efter hand..

Hej så länge

/Zakarias