Skägglossning..

En fullspäckad ”må-bra” dag inledes med ett besök hos min sjukgymnast. Vi checkade av kroppen och den gick nätt och jämt igenom besiktningen, dock som alltid med minst 300 anmärkningar, men inget körförbud som tur är 🙂

Jag har också hunnit med ett besök hos min barberare. En putsning av skägget och lite trådning på kinderna stod på agendan. Just tråd på kinder bryter kraftigt mot alla regler under en ”må-bra” dag då detta gör fruktansvärt ont (barberaren påstod i början att efter ett par gånger så skulle man ha vant sig. Det är skitsnack visade det sig).

Skärmavbild 2015-06-04 kl. 12.53.31
tråden tvinnar bort hårstrån, långsamt och plågsamt 🙂

Just mitt skägg har ju många gånger varit ett het samtalsämne. Under websändningen till SM nu i år så var det en större diskussion om mitt utseende än om min brottning bland kommentarerna (min favorit -Pågen kommer ju aldrig kunna få ett normalt jobb som han ser ut).

Även inne i tävlingshallen yttrade folk sig vilt. Har sällan skådat så många äldre gubbar som generellt ser kläder som ett funktionellt täckmaterial haft så starka åsikter om någons utseende 🙂

Även Norra Skåne och framförallt journalisten Marika Höghäll har vid ett flertal intervjuer frågat om när man skall raka sig?

Men störst hangup på skägget ger jag till Kristianstadbladet. Verkade ett tag som journalistkåren i Kristianstad verkligen hade bestämt sig att skägg inte var min grej. Här under kommer ett par citat från just den tidningen 🙂

och ordspråket lyder ju att en bild säger mer än tusen ord. Så vi rundar väl av här då.. Nä skämt åsido. Men bilden av Zakarias Tallroth stämmer inte riktigt överens med den ödmjuka, softa och sociala sida han visar. Det är lite som det var med Wassberg. Ett stort skägg och en tjurighet. När man ser honom på brottarmattan ser han farlig ut, lite arg …ja, nästan grotesk ut”(Artikel från 2009, just ordvalet grotesk tyckte jag var lite väl häftig, även brottare har känslor haha)

Ore-brottaren hade inte rakat sig inför landskampen – det stora yviga Wassberg-skägget var kvar.”(Artikel från 2010)

Sen körde även tidningen en hård driv mot mig en gång om året (med glimten i ögat) då de delade ut olika julklappar till idrottare.

Zacharias Tallroth– rakapparat. ”(2009)

Zakarias Tallroth– rakhyvel. Rakapparaten som Orebrottaren fick förra året funkar tydligen inte.”(2010)

Zacharias Tallroth– en häcksax. Rakapparaten och rakhyveln vi gett Ore-brottaren sen tidigare fungerar tydligen inte.”(2011)

Jag tyckte självklart att detta var lite småroligt även om jag faktiskt inte fått varken en rakapparat, hyvel eller en häcksax 🙂 Hur som helst så av någon konstig anledning så var jag inte med på julklappslistan 2012?! Jag gissar att då hade hipstervågen landat i Kristianstad och journalisterna kände av sin egen dubbelmoral 🙂

Lukas-Enryd-1-620x330
Lukas Enryd gör ett tappert försök att haka på mig kanske 🙂 Lukas är krönikör på Kristianstadsbladet och som förhoppningsvis inte läser detta 🙂 

Sen att raka sig eller klippa sig för den delen är verkligen inget otänkbart för mig, men som en liten trotsig unge vägrar man ju alltid extra mycket när alla andra trycker på och tycker att ”nu får du minsann fixa till dig” 🙂

Hej så länge!

Fokus Tallroth

 

×