Första dagen i Baku.

Igår kväll anlände vi som sagt till Baku. Alla svenska idrottare som skall tävla de förstsa dagarna fanns med på resan i form av pingislandslaget, mountainbike, triathlonlaget och så herrarna i brottning då. Som en samlad trupp likt ett gäng Star Wars-klenoder i samma mundering landa vi på Haydar Alievs flygplats som näst in till var heltäckt med reklam om ”Baku2015”. Jag tror vi inte riktigt har förstått hur stort detta kommer bli. Jag är också ganska säker på det har nog ingen hemma heller gjort.

Väl framme i OS-byn så möts vi av den svenska delegaten och då resan inte bjöd på någon spektakulär måltid så gick vi och åt direkt. Klockan var då 2 på natten men den enormt stora restaurangen är öppen dygnet-runt och det finns ett extremt utbud: allt från fågel, fisk eller mittimellan. Även Glass, godis och desserter finns i överflöd. Det gäller att slå på det sunda förnuftet varje gång man går där helt enkelt 🙂

eaad0bfd6683e876da234f9c412649e9
Jag och Theo (som tävlar i 98 kg) tillsammans med Pingislandslagets Linda Bergström. Här ser ni en bråkdel av den internationella FoodCourten. Sen finns också den inhemska courten.
IMG_7564
I vårt hus bor alla svenska deltagare samlade under spelen. Totalt består den svenska truppen av 76 atleter och 48 ledare.

 

Idag har vi strosat runt lite i byn. Varit lite i husets cafe och playroom.

Som synes så finns här alla bekvämligheter och underhållning i massor men man skall samtidigt behålla fokuset på rätt saker. Självklart skall man njuta av tillvaron men det får inte ta onödig energi.

IMG_7567
Frunze och Emil är spelar TV-spel till höger. lite längre ner hittar man golfsimulatorn, pingisborden och biljard.

Idag ligger värmen på 35 grader så att gå på sparlåga är ett måste. 35 grader innebär också att man måste för se sig med vätska hela tiden. Vilket är lite problematiskt för alla som redan har börjat vätskebanta. Själv gör jag en liten föränding då jag drar ner lite på maten redan ikväll för att inte behöva just ta så mycket på vätskan de sista dagarna.

IMG_7572
Stora delar av truppen är ute på en kortare promenad. Från vänster: Jag, FK Mohammad, Ingemar Gannby, Theo, Ass FK Anders och längst ut till höger: Emil..

Min uppfattning så här långt av arrangemanget är att det är väldigt strukturerat och genomarbetet. Samtidigt frågar man sig vad kalaset kostar och på vems bekostnad? Allt vi besökt än så länge är helt nybyggt och även kommer arenorna vara nyrenoverade för x antal miljarder. Men har man inga större problem med korrupta pengar och har Eurosport så lär nog invigning bli spektakulär. Vi hoppar dock den då vi är här för att tävla och inte turista allt för mycket 🙂 

Jag kommer säkert lite längre fram komma med en lite djupare analys gällande just den azerbaijanska aspekten.

Nu ska vi röra oss till träningen.

Hej så länge!

×