Sista orden innan nytt sikte!

Det har nu gått 3 dagar sen jag brottades på EM.

IMG_7705
Jag har ju tidigare nämt att mitt hår var en nagel i ögat hos en del folk. Detta mästerskap tog jag det hela till en ny nivå 🙂 Jag tackar Johanna Mattsson för bakelsen då ingen i herrlaget ville ställa upp.

 

Dag nr ett efter min tävling var en dag då man bara ville dra täcket över huvudet. Men jag åkte självklart till tävlingen för att stötta Emil, Lönnborn och Frunze i det Svenska laget som hade sin tävlingsdag denna dagen. Känslan när man lyckats ta en medalj eller vunnit en tävling under första dagen och får glida runt dagen efter med huvudet högt som en King är ofattbart skön. Samma känsla, fast raka motsatsen. Alltså man glider inte fram utan strävsamt med sega och tunga steg går man runt. Huvudet hänger tungt och man tittar helst på sina egna fötter och hoppas att ingen ser en.

FullSizeRender
En sann turist… Utslagen men till synes glad!

 

Samtidigt brukar jag alltid vilja gratulera de flesta medaljörerna. Brottare från olika länder har generellt en väldigt god relation och jag visar gärna min respekt till de som lyckas. Jag fick även chansen att gratulera Lisa Norden som tog Sveriges första medalj i mästerskapen, detta i triathlon. Lisa är en otrolig atlet som jag också hyser stor respekt för.

Tyvärr så gick det inte så bra för någon i herrlaget under EM.

Dag 2 var egentligen bara en lång resdag. Tankarna var lite mer nyanserande. Analyserna av matcherna blev lite klarare och allt mer objektiva. Den största besvikelsen hade börjat släppa..

Idag, dag 3 så vill man egentligen bara hoppa på cykeln igen, jobba bort sina misstag, och ta nya stora steg framåt! Jag känner att besvikelsen har omvandlats till ny tändvätska men först skall jag bara avsluta kapitlet ”Baku2015”.

Jag och många runt mig hade stora förväntningar på EM, Min magkänsla var att det skulle gå bra. Allt började även bra då jag vann kontrollerat över en rumänen som också tillhör toppen i Europa. Här lägger jag grunden till min besvikelse då mina förväntningar ökar i och med vinsten. Sen följs det som sagt upp med 2 förluster.. två förluster där 2 missar från min sida fäller avgörandet i matcherna, Ska man plocka medalj så finns det inte utrymme för misstag.

 

epa04796407 Frank Staebler (blue) of Germany and Zackarias Tallroth (red) of Sweden compete in the men's 71kg Greco-Roman wrestling repechage match at the Baku 2015 European Games in Azerbaijan from 13 June 2015.  EPA/SRDJAN SUKI
Frank Staebler (blue) of Germany and Zackarias Tallroth (red) of Sweden compete in the men’s 71kg Greco-Roman wrestling repechage match at the Baku 2015 European Games in Azerbaijan from 13 June 2015. EPA/SRDJAN SUKI

IMG_3145

 

Men nu är sorgeperioden över. Besvikelsen glömmer vi men lärdomarna tar vi med oss. Jag vill bara komma igång igen men samtidigt så måste jag vila.. Nu infaller alltså ett par dagars vila. Sist jag hade en riktig semesterdag var vid årsskiftet så kan ta en dag att lyckas varva ner..

Igår blev Sofia Mattsson Europamästare och även den första svensken att vinna European Games! Grymt starkt av Sofia som alltid imponerar på mig på alla olika plan och idag känns det lite synd att vi inte kunde va kvar i Baku en dag extra för att få bevittna detta.

Hej så länge!

 

 

×