Backlöpning i hoppbacken.

Jag har firat midsommar i Dalarna och innan hemfärden hann jag med att besöka skidområdet Lugnet.. Lugnet var skådeplatsen för Skid-VM i våras där skidåkare och backhoppare gjorde upp om medaljerna. Jag tog tillfället i akt att genomföra ett lugnare löp-intervallpass på denna historiska idrottsplats..  Jag sprang självklart upp i kurvan och vände in mot stadion helt ensam precis som när Johan Olsson vann 15 km sprinten i februari! Dock skrämde en vaktmästare upp mig precis innan målgången så det blev en ganska svensk målgest med en knuten näve i fickan.

Sen klapp jag även hoppbackens alla trappsteg.. Här sprack också tanken att det skulle va ett lugnare pass då det var sjukt många steg upp till toppen av tornet.. Väl uppe på toppen av tornet insåg man vilken sjukt påkostad idrott backhoppning är då hela bygget av backen är en framsprängd kulle med ett torn i mångmiljonklassen. Frågan är egentligen hur många svenska backhoppare som är på nivå att ens hoppa på den höjden?

IMG_8079

MOV_0158IMG_8091.JPG

IMG_2626.JPG

Ikväll blir det ett ”lugnare” träningspass i Skåne..

×