Inbrott på DA?

Läste på Nsk igår att det hade varit inbrott på DistansApoteket i Hässleholm under natten. Varför jag bryr mig lite extra? Jo, Just DA (förkortningen på Distansapoteket) var min arbetsplats i 4 år! Nu vet jag inte hur inbrottet har gått till eller vad man lyckades komma över men jag är förvånad då jag minns att stället på min tid var rent ut sagt ett Fort Knox. Inhägnat som ett fängelse med taggtråd 2,5 meters staket. 3 säkerhetsdörrar att passera bara för att få komma till ett omklädningsrum. Väl där hade endast möjligtvis en fotfetisch-snubbe kunnat hittat något av värde i form av svettiga strumpor eller liknade.

DA var mitt första ”riktiga” jobb och under 2008 så jobbade jag faktiskt heltid i hela 8(!?!) månader innan jag gick ner och började jobba halvtid. 8 månader som gav mig förståelsen att en elitsatsning och fulltidsjobb är tekniskt omöjligt om man verkligen vill satsa.

När radio besökte DA 2009.
När radio besökte DA 2009.

Som arbetare på Apoteket AB finns det kanske inte så mycket att berätta men under åren på DA så drev jag igenom en del hälsoprojekt för alla anställda (ca 60 st) vilket jag faktiskt är ganska stolt över idag. Vi erbjöd bland annat träning i anslutning till arbetsdagens slut. Någon som fortsatte även efter min tid.

En av mina kollegor (som också idag är en av mina finaste supportrar) var med när vi drog igång projektet.

Vi alla har olika mål och förutsättningar när det gäller träning och hennes resa med träningen har verkligen varit otroligt inspirerande att följa. Idag, 5 år senare gör Delicia (som hon heter) halvmaror som en annan drar maror (brottningskastet då och inte 42 km).

Jag tror mycket på det som träningsform. Att fastna, bli hooked, snöa in sig på.. Jag tror mycket på att om man har ambitioner större än just sin vikt, form eller hälsa så ökar chansen att lyckas med just sin vikt, form och hälsa..

Min moster har t ex snöat in sin på cykelträning. Fast någonstans där på vägen så slutar man se det som träning utan mer som ett begär. Man ligger uppe hela nätter och småläser på något forum om den senaste ramen från Scott eller om den nya Shimano-växlen (Jag säger direkt att jag inte är så haj på just cyklar så slipper ni kommentera att Scott eller Shimano är skit om det nu är så)

För mig fungerar det ju faktiskt exakt likadant. Jag har mål och tränar för att min kropp som redskap skall bli bättre. Allt annat är ganska oväsentligt.

Jag avslutar med en bild när just DA blev en hälsocertifierad arbetsplats 2011. Jag älskar ju att va på bild så det var en del lik på vägen som passerades 😛

Skärmavbild 2015-06-24 kl. 12.09.04

 

Sen som ett litet kul sidospår har jag med samma bild. Där Texten ovan antagligen kommit lite för nära bilden. Vet inte om en ljus och blond Tallroth passat in just där 🙂

Skärmavbild 2015-06-24 kl. 12.13.02

×