Camp Sierra Nevada..

Imorgon går flyget till södra Spanien. Ett två veckor långt läger skall avverkas för att sen avsluta Spanienresan med den internationella tävlingen Spaniens GP i Madrid.

Första destinationen blir skidorten Sierra Nevada. Vi kommer landa i Granada för att sen klättra 2000 höjdmeter upp till Spaniens OS-center som ligger på 2200 meters höjd. Vad man får ut av att just träna på hög höjd (Här kommer en grovt förenklad lekmansbeskrivning) är att kroppen kommer överproducera röda blodkroppar för att kompensera den syrefattiga luften på hög höjd. Röda blodkroppar är själva transportmedlet för syret i blodet. Effekten av ökad mängd röda blodkroppar sitter även kvar i kroppen ett tag efter man kommit ner från höjden.

I södra Spanien, lite mer än en timme från Malaga hittar man de snötäckta bergen, Sierra Nevada.
I södra Spanien, lite mer än en timme från Malaga hittar man de snötäckta bergen, Sierra Nevada.
lite närmre..
lite närmre..
Skärmavbild 2015-06-27 kl. 11.48.13
En väldigt stor anläggning med flera hallar och gym inomhus, simhall och all tänkbar utrustning.

 

 

När vi väl anländer till centret ikväll så måste man ta det lite lugnare än vanligt då kroppen behöver ett par dagar för att vänja sig vid höjden. Första passet brukar vara en mardröm då man vid minsta lilla ansträngning får en puls upp mot maxpulsläget.

Jag minns sist jag var i Sierra Nevada 2012 då jag tillsammans med Robban, Fredde Schön, Jimmy Lidberg och Sofia Mattsson gjorde den första löprundan. Totalt 8 km skulle avverkas på en 4 km lång slinga som pendlade mellan 2200 meter upp till 2800 höjdmeter. Under andra varvet sprang jag med en påtryckande spykänsla och en obehaglig yrsel samtidigt som hur mycket jag än flåsade så kändes det som att jag inte fick in någon luft i lungorna. De sista kilometerna minns jag att jag sprang och nästan hoppades att jag skulle stuka foten eller nått så jag slapp fortsätta. Att stanna var inget allternativ då jag visste att jag inte skulle kunna förlåta mig själv om jag gav upp men om jag ”råkade” stuka foten eller bryta ett ben så var det ju en annan femma 🙂 En solklart legitim anledning till att sluta springa. Haha jag vet att det låter sjukt men det är ett tydligt tecken på att mitt samvete i dessa stunderna är starkare än mitt förstånd. Om det är att jag har ett starkt samvete eller ett svagt förstånd låter vi vara osagt :).

Väl i mål snubblade sen också en likblek Robban med knallblå läppar och dödslängtan i blicken. Så det är med viss vemod jag och säker Fredde och Robban ser framemot att pröva slingan igen.

Från en topp uppe på berget från 2012.
Från en topp uppe på berget från 2012.

Detta lägret är inte ett läger med det ordinarie landslaget utan något jag själv bekostar på eget initiativ. Självklart hade Jag skulle kunna vara kvar hemma och träna på helt okej utan att det kostade något extra men jag vet att jag måste ”step it up” om jag skall kunna vinna de stora matcherna och då måste ekonomin vara det sista som styr. Har jag bara rent tekniskt råd så måste jag ta alla chanser som finns för att lyckas. Även om saker och ting inte garanterat blir som jag vill så vet jag att om jag bara gör dessa valen nu så kommer jag för alltid vara nöjd med att jag i alla fall gav det en riktig chans!

Vi är ett ganska gott gäng som åker till Spanien. Från Sparta får jag med mig just Robban och Schön. Så Jag kan tänka mig att det kommer bli en och annan pingisturnering. Ante Andersson är med som ledare och får ses som en favorit i pingisen då han dominerade i Baku och har en Mor som vunnit Veteran-VM. 

Just igår blev Fredde vald till årets Svedalabo! I motiveringen till priset så beskrev man Fredde som ”en hyvens kille” och ”ödmjuk”. Jag hade så gärna hållit med i motiveringen men efter hans ”practical joke” för ungefär 2 timmar sedan som slutade med att jag fick ett par blöta byxor så får jag helt enkelt dementera Svedala kommuns påstående och hoppas på en rättelse i morgondagen tidning 😉

En 100 kilos Fredrik Schön.
En 100 kilos Fredrik Schön.

 

Jag och Freddie har en väldigt speciell relation. Hatkärlek är en mild beskrivning. För mig är han en jäklig skön person att ha nära sig i sina bästa stunder men en retsticka i sina värsta. Då skall man också veta att det är en retsticka som väger 100 kg, är brutalt stark och saknar förståelse för att alla andra inte väger 100 kg och kan klara av brutal styrka från någon som väger 100 kg 🙂 Ante Andersson och jag har dock bildat en pakt där vi tanken är att vi skall hålla ihop genom hela lägret mot Schöns alla angrepp. Ante har varit tränare i Bjuv, Sparta och Bergania. Med andra ord så gillar han att byta lag så jag skall inte känna mig allt för säker 🙂

Nej men helt ärligt så är Fredde en stabil pjäs att ha med sig när man ligger ute på läger så mycket som vi gör. Hade vi haft en kaptensbindel i laget så skulle den självklart suttit på hans arm.

Fredde är också gruppens grillmästare (vilket man kunde se när vi var på bosön t ex). Så jag bjuder på en lite ”Plötsligt i Vinslöv” klassiker ala Fredde Schön! Klippet ser man genom att klicka på länken.

IMG_9187.mp4

Sitter just nu på flygplatsen i Madrid där vi väntar på det sista flyget till Granada. Dagens kaffekonsumtion börjar ticka upp mot litern vilket också påverkar längden på inlägget!

Hej så länge!

×