Sista passet avklarat i Sierra Nevada.

Idag genomfördes sista passet på lägret. Här under kommer en bildkavalkad med olika fysiska övningar som körts under lägret. För egen del så har de 4 sista dagarna på lägret varit grymma. Kroppen var aningen mör efter ”århundrades magsjuka” men känlsan när vi nu är klara är att jag ändå fått i mig en hel del hård träning vilket hela tiden varit meningen.

Imorgon går planet till Madrid där vi kommer ställa upp i tävlingen Spaniens GP. Klassen på tävlingen verkar bli hårdare än på många år och det ryktas om att 25 nationer kommer till start. För egen del är kroppen ganska sliten efter passen men min målsättning är att gå några rikligt tuffa matcher. bränna på allt och känna att jag är på rätt spår igen. Men som sagt så ligger vi i fas att man inte ska förvänta sig toppform men man vill ju alltid prestera bra så de är lika bra ni håller tummarna hemma 🙂 På lördag avgörs tävlingen.  

IMG_8298.JPG
Spänsthopp ute i solen. Vi har jobbat en del på explosiviteten. Kroppen svarar grymt på explosiva övningar när man är på hög höjd. Finns en anledning att världens tre längsta längdhopp är gjorda i Tokyo (Carl Lewis och Mike Powell 1991) och i Mexico city (Bob Beamon 1968). Jag själv är kanske inte i deras klass och som tur var så har man långa ben då man råkade gränsla ett par häckar.
Emil "feta" (som osten då Emil är halvgrek) Sanddahl kör en klassisk brottarövning: Prevens. skivstång med 35 kg. 6 övningar, 10 på varje. alltså 60 reps utan vila. sen byter man.
Emil ”feta” (som osten då Emil är halvgrek) Sanddahl kör en klassisk brottarövning: Prevens. skivstång med 35 kg. 6 övningar, 10 på varje. alltså 60 reps utan vila. sen byter man.
IMG_8300.JPG
Igår hade vi lite småtävlingar inne på gymmet. Rodd 1000 meter. Fredde Schön är det alltid bra drag i och han klapp till med 3:20..
Mer tävling. 300 "fälleknivar" (situps där händerna skall möta fötterna mellan varje). Här skall man självklart ha spikraka ben, Men tydligen var viljan att vinna större än viljan att göra korrekta så man kan se en micoskopisk böjning på knäleden :)
Mer tävling. 300 ”fälleknivar” (situps där händerna skall möta fötterna mellan varje). Här skall man självklart ha spikraka ben, Men tydligen var viljan att vinna större än viljan att göra korrekta så man kan se en micoskopisk böjning på knäleden 🙂
Sofia Mattsson! Som har som ensam tjej fått stå ut med en gäng bråkiga förvuxna trotsungar. Har visat varje dag att hon utklassar Pippi långstrump som världens starkaste! Här kör hon viktskivepasset. 8 övningar 10 på varje - nonstop!
Sofia Mattsson! Som har som ensam tjej fått stå ut med en gäng bråkiga förvuxna trotsungar. Har visat varje dag att hon utklassar Pippi långstrump som världens starkaste! Här kör hon viktskivepasset. 8 övningar 10 på varje – nonstop!
IMG_8303.JPG
Nästan hela laget efter ett hårt pass. Fredde, Frunze och Momo saknas på bilden. Längst till vänster ser man den stora Polaken Banak som varit med som sparring till de stora grabbarna.

 

×