Eat..train…Sleep…Repeat..

Idag är det tisdag. Jag befinner mig åter på hemmaplan och åter tillbaka till vardagsträningen. Att försöka beskriva ens idrottsliga vardag på hemmaplan kan många gånger kännas sjukt upprepande. Ett klassiskt citat i form av ”train, eat, sleep and repeat” är många gånger den verklighet man lever i.

I snart tre år har jag varit en del av Projektet ”Sparta to Rio”. Där kan man följa mig och mina klubbkompisar i vår satsning mot OS i Rio. Projektets forum är framförallt sociala medier så som Facebook och instagram. Självklart visar den en del av hur vår vardag ser ut men samtidigt inte.. För som jag skrev innan ser våra dagar många gånger likadana ut. träningen upprepar sig och man måste följa ett mönster om man vill lyckas. Och i sociala media-välden funkar nog inte en film där vi springer intervaller för 10:e veckan i rad superbra. Ja den gör sig inte helt enkelt i dagens flöde på nätet. Man måste sticka ut. Man måste skapa en wow-faktor.. Göra nya saker.. Göra svåra grejer.. Hela tiden vara utanför boxen.. Många saker man kan hitta just på SpartaToRio är inte vanliga träningsfilmer utan atletiska övningar som man leker fram mellan träningarna. Där vi mer är ute efter att fånga folks uppmärksamhet för att sen i nästa skede sälja in de material som finns från tävlingar och vanliga träningar.

Två länkar om man vill se lite mer från STR:

https://instagram.com/spartatorio/

https://www.youtube.com/channel/UCfa4gs3pK9DTdr7srAimV1w

Fördelen med just brottningen är att vi är tvungna att träna extremt allsidigt. Så ens inblick i all fysik träning är ganska stor. Vilket gör att vi många gånger kan pröva och testa massa konstiga övningar utan skaderisker och dylikt. Men tillbaka till det jag från början tänkte skriva 🙂

Även för elitidrottare så blir träningen slentrian. Samma sak vecka in och vecka ut likt ett vanligt arbete. Här finns därför en farlig zon man lätt kommer in i. Att man likt ett arbete också börjar ”beta av” träningspassen. Jag snackar ofta om ”att få en pinne i protokollet”.. Man kommer ner och tränar igenom sitt pass istället för att pressa sig själv och fortsätta att utvecklas. Men att undvika ”zonen” det är ett eget inlägg i sig som vi spar till en annan gång 😉

bild
På tal om slentrian: Jakob Hård var på morgonpasset och filmade. Ska bli kul och se på sportnytt 21:20 ikväll 🙂

Det jag vill ha sagt är att just idag är en slentrian dag. Denna dagen har jag haft sjukt många gånger. Stryka på morgonen. Lunch. Lite jobb.. Äta.. brottning på kvällen.. Äta.. Sova..

Jag vill dock poängtera att jag inte tycker inte det är tråkigt. Just denna dagen är kanske inte den roligaste men jag är alltid väldigt noga med att hela tiden inte ta min sits för givet. Att verkligen uppskatta det jag sysslar med. Jag tycker u faktiskt att det är roligt samtidigt som jag får möjligheten att jaga mina drömmars mål. Vilket verkligen är få förunnat. Sen när man är inne på 8-9:e rundan på 400 meters intervaller, ja just i den stunden kan man inte påstå att man trivs i sin sits. Jag skulle nog även påstå att den som trivs där och tycker det är ”roligt” antingen ljuger eller inte tar ut sig ordentligt :)..

Ja, det känns som jag inte riktigt kom fram till den poäng jag ville men det får va för denna gång. Nu packar vi väskan igen för dagens andra pass 🙂

Avslutningsvis blev det ett litet test för att se hur många som orkar läsa att babblande.

Jakob hård var i Atleticum (Där vi kör vår styrketräning) för att göra ett reportage om en höjdhoppare från Qatar som har en svensk tränare. Jag försöker självklart komma med så mycket jag bara kan i bakgrundsbilden men det är tveksamt om ni ser mig i kväll på sportnytt då dagen redigerare oftast får bort störande personer som jag från rutan 🙂

Hej så länge!

×