Dags att boka er Las Vegas-resa!

Skärmavbild 2015-08-05 kl. 17.18.33

Idag släpptes VM-truppen till VM i Las Vegas, USA som äger rum den 7-12 september. Vilket också gör att jag lite mer i klarspråk kan prata om mina förberedelser inför VM! Med andra ord fanns jag med i truppen! Jag kommer väga in den 7 September och tävlar den 8:e September!

Jag har i 11 månader haft siktet inställt på detta VM även om det inte varit klart att just jag skulle få åka förens nu på slutet. Förra året fick jag också beskedet om att jag var uttagen till Vm i Uzbekistan. Då hade jag tillskillnad från i år under flera månader kämpat om att ta den just den där platsen till mästerskapet och en stor glädje flög över mig när jag blev uttagen. Jag hade under hela tiden säsongen försökt vara i toppform för att lyckas knipa platsen.

I år valde jag istället att oavsett uttagningar och dylikt så skulle jag hålla mig till planeringen där slutmålet var VM. Som ett konkret exempel; för första gången någonsin så valde jag att inte toppa formen till SM. Som tur var så gick det vägen ändå och jag lyckades vinna. När nu beskedet kom att jag var uttagen så blev folk runt om kring mig bra mycket gladare än vad jag själv blev. I år har målet hela tiden varit att försöka ta en medalj på VM, inte att få åka dit. Jag hoppas innerligt att den skillnaden från förra året skall vara till min stora fördel, så att jag kan få förverkliga av mina barndomsdrömmar och lika så en av mina vuxendrömmar.

Nu återstår det 5 veckor. Från och med idag återstår det 4 dagar här hemma. sen sticker vi till Ungern i 9 dagar. Sen 6 dagar igen på hemmaplan, sen kör vi Pre-camp i Colorado 7 dagar och avslutningsvis Las Vegas de sista dagarna.

Jag kommer självklart berätta mer om tankar och allt annat inför VM lite längre fram. Idag vill jag mer mest ge alla mina ”hardcore-fans” möjlighet att boka sina biljetter i LV om ni inte redan gjort det! 🙂

Förra året skrev jag likadant inför VM i Tashkent, Uzbekistan. Alltså att folk skulle boka flyget asap när truppen var släppt! 🙂 Den gången kunde man från läktaren på VM höra hejjarramsan ”Vi är Svenska fans allihopa” om man möjligtvis satt bredvid de 3 ditresta svenskarna. En tapper blågul klack som jobbade i stark motvind. Vilket kanske känns lite sorgligt men det tråkigaste var nog ändå att många svenskar ville åka dit men man lyckades inte få något visum till landet.

 

jag tror och hoppas att det kommer komma lite fler Svenskar till VM i år. Min spontana känsla är att Las Vegas lockar lite mer än Tashkent. Som ett exempel finns det över 300 000 tusen tips på vad man kan göra i Las Vegas på tripadvisor samtidigt som Tashkent har 1700 :). Även om jag skulle säga att Tashkent är en oslipad diamant, om man nu gillar kaosartad trafik, extremt långa passkontroller och soppor i all oändlighet 🙂

Från Sparta reser det i alla fall ett 20-tal supportar så jag kommer nog få ett bra och fint stöd från läktaren.

Titta in imorgon igen då jag går igenom truppen lika så mitt resesällskap.

Skärmavbild 2015-08-05 kl. 17.15.56

 

×