Här har ni VM-laget:

Igår släpptes laget till VM och idag tänkte jag presentera truppen!

I brottnings-VM finns det 8 olika viktklasser. Lägsta vikten är 59 kilo väljer Sverige att inte skicka någon representant.

Nästa vikt är 66 kilo. Här skickar vi Frunze Harutyunyan, Spårvägen. Frunze börjar få god mästerskapsrutin så det kanske är dags för honom göra sitt stora genombrott! Frunze och jag har lite samma stil på mattan då vi försöker hålla ett högt tempo genom matcherna och drar gärna iväg en rullning eller två.

Där efter är det 71 kilo. Vill man veta mer om killen i 71 kg så kan man scrolla neråt och läsa tonvis med babbel, drabbel och snickesnack från den skojaren 🙂 Men en hyvens kille sägs han vara i alla fall 🙂

75 kilo: Robert Rosengren. Robban har haft ett struligt år med många skador. Två operationer är gjorda så sent som för 3 månader sen. Men mer karaktär får man leta efter. Nu sista veckan har han verkligen visat att han kan ta medalj på VM. Hans bästa placering är en 5:e plats 2011.  Robban är också min klubbkompis och träningskamrat så jag vet vilken kämpe han är. Kolla gärna in denna filmen när han tränar så får ni en liten inblick:

i 80 kg skickar Sverige ingen.

85 kg: Kristoffer Johansson, Kungsbacka blev 5:a på VM i fjol och såg riktigt bra ut i Polen för 2 veckor sedan så Stoffe kan om allt stämmer gå hela vägen fram till medalj. Stoffe är en explosiv brottare som många gånger bjuder sina motståndare på riktiga åkturer!

98 kg: Fredrik Schön. Fredde precis som Robban har nämts här på bloggen innan då han varit min sambo halva detta året. Jag brukar påstå att hans andra sambo (hemmaplanssambo) Lotta och jag har delad vårdnad på Fredde! Fredde knep ett Brons i Polen för 2 veckor sedan och han har verkligen tränat på riktigt bra den senaste tiden så jag hoppas det kommer ge resultat för Fredde. Freddes bästa merit är ett grymt EM-brons från 2014. Fredde är också lagets starke man på alla sätt och vis. Blivande gårdsherre och starkare än indisk mat med tre chilisymboler i menyn!! Fredde är även han min klubbkompis så här kommer ytterligare en liten video om honom:

Sist men inte minst

130 kg: Här skickar Sverige vår egen grizzlybjörn (eller nallebjörn i vissa lägen) Johan Euren. Johan är idag vår mest meriterade herrbrottare då han bland annat blev 3:a i OS i London 2012. Johan är tyvärr skadad och det är fortfarande oklart om han hinner bli ”körduglig” till VM. Beslut om hans start kommer tas på sista lägret innan VM.

Staben: 

Med oss finns ju självklart Förbundskapten Mohammad Babulfath och assisterande kaptenen Anders Andersson.

Sen självklart har vi ytterligare en skön Hässleholmare med oss i from av ingen mindre än Ingemar Gannby.

Så ser laget ut! VM kommer bli oerhört svårt tävling där det kommer krävas otroliga prestationer för medalj. Men samtidigt det är ett lag som tränat extremt hårt under hela året så jag tror verkligen på att någon av oss kommer komma hem med minst en medalj!

×