Högspänning i Tata!

Här har ni det svenska gänget i Ungern.
Här har ni det svenska gänget i Ungern.

 

Ungern är ett land som jag har lite svårt att placera. eller rättare sagt sätta in i något fack som känns bra. omedvetet får man alltid en känsla av alla ställen man besöker, en känsla som uppstår när man strosar runt och får massa intryck från strukturen, folket, vägar, byggnader biltrafiken, bilar etc etc.

Ska jag förenkla Europa (Som man då får kalla mitt expertområde) så tror jag att jag brukar dela upp det i 4 enkla fack. Den sydeuropeiska känslan. den Öststatliga. Den västeuropeiska och den skandinaviska. Med det sagt är det mer fördomen om uttrycken som gäller än hur verkligheten ser ut. Alltså den 100 %iga Öststatliga känslan grundar sig mer på bilden av en forna sovjetisk gruvstad i Ryssland än till exempel på hur Krakow känns också ligger i Östeuropa (Som för övrigt är otroligt fint). Ungern passar liksom inte in någonstans. Visst det är charmigt, men samtidigt ganska slitet på sina ställen. modernt men samtidigt känns det ibland förlegat. Så man kan säga att det är som deras språk; helt självständigt och ingen annan fattar något.

Skärmavbild 2015-08-12 kl. 14.44.35
Tatas kändaste turistmål! ligger på andra sidan om den sjö vid bor vid. Men från vår sida ser den mer ut så här: . (alltså som en liten svart prick 🙂
Skärmavbild 2015-08-12 kl. 14.47.12
Centret vi bor på är en väldigt charmig byggnad med lite inslag av jugendstil (här chansar jag så alla arkitekter lär koka) invändigt är det mindre charmigt men funktionellt.
Skärmavbild 2015-08-12 kl. 14.47.54
För att vara ett litet land så är Ungern en stor idrottsnation. Vid detta monument skrivs alla olympiska medaljörer in efter varje OS. Det märks också på centret att man satsar på idrotten här.

Är just nu inne på 3:e dagen här i Ungern och kroppen mår därefter. 5 pass har avverkats och ytterligare ett skall hinnas med i eftermiddag. idag har det varit matchpass både i morse och i eftermiddag. Lite som en turnering kan man säga. Det är en grym och nyttig träningsform, speciellt när det kryllar av EM, VM och OS-medaljörer 🙂

×