Festa på Jobbet..

Intensiva dagar har passerat. Sen vi landade på Kastrup natten mellan tisdag och onsdag så har det milt sagt varit full rulle. 3 fullspäckade dagar väntade mig.

Malmöfestivalen har ägt rum i 10 dagar och avslutades i fredags. Malmöfestivalen är för många i Skåne en riktig folkfest. Malmö fylls med musik, lustig mat och människor som legat i ide sen förra årets fest.

Men för mig och min klubb IK Sparta så är Malmö Festivalen en eknonomisk viktigt händelse då det är här klubben stärker sin ekonomi genom olika arbetsuppgifter på festivalen. Här hjälper ungdomarna, föräldrar, gamla brottare, trogna supportrar och även VM-medaljörer till. Det är en otrolig lagkänsla när man ser folk från alla leden som tillsammans hjälper klubben.

Jag missade större delen av festivalen så jag fick helt enkelt klämma in så många timmar som möjligt de sista tre dagarna. Jag har varit bortskämd med att inte behöva jobba så mycket och jag kan erkänna att arbetsmoral är en färskvara. (här någonstans mumlar säker min far för sig själv: ”vilken arbetsmoral?”) Sååååå sjukt trött efter tre dagars jobb 🙂

Mina dagar bestod av träning på morgonen, Sen ner på festivalen och beta av ett par timmar. Tillbaka till träningen och sen avsluta kvällen nere på festivalen igen. Detta är inget att rekommendera. Och att elitidrotta och arbeta på detta sättet håller inte i det långa loppet. När man dock vet att det endast gäller 3 dagar så kan man klara av det relativt smärtfritt. Men i Fredagskväll började huvudet hänga lite mer än vanligt och ögonlocken började kännas lite tyngre.

Detta kompenserades med att igår få sova ut lite mer och vila upp sig.

Idag är det som vanligt träning. Idag sker den i Helsingborg och just nu sitter jag på tåget mellan Hässleholm och Helsingborg. Eller ja, Just den linjen finns ju inte i dagsläget så jag har precis bytt i Lund. I skrivande stund så blir jag faktiskt ”hyschad” i den tysta kupén för att tangenterna låter för mycket. Ibland får man känslan att av alla platser på tåget så är den tysta kupén den absolut sämsta platsen för just avkoppling. Man måste ju hela tiden vara på tårna så man inte missar att påpeka för folk att dom väsnas när dom bläddrar, andas eller värsta tänkbara; rör på sig 🙂

Avslutningsvis så hade jag också ett bra möte med skåneidrotten i torsdags. Jag har drivit ett projekt tillsammans med skåneidrotten under våren där brottningen har varit ett verktyg för en bättre integration ute på skolorna. Då jag inte helt och hållet kan finansiera min satsning utan arbete så har projektet varit min inkomstkälla under våren. Supernöjd med att resultatet av projektet och samtidigt känns det otroligt skönt att få arbete med att få visa upp brottningen och sprida dess positiva egenskaper. Hur som helst så var även Skåneidrotten väldigt nöjda med resultatet och snart kommer det också komma ut en liten film när dom är ute och hälsar på mig under projektet. När den lanseras så skall jag försöka lägga upp den här.

Hej så länge. Men jag är nog tillbaka ganska snart igen, kanske redan ikväll 🙂

×