Försnack om mina motståndare på VM

Endast en vecka kvar tills invägning! Det känns att det börjar dra ihop sig. Man minskar ner på baconen på frukosten och försöker hela tiden hitta en bra känsla i allt man gör. Internationella Brottningsförbundet har gjort en liten genom gång på just min vikt i VM. Jag har google-translate-översatt den och gjort lite smårättningar men ändå försökt behålla vissa knäppa uttryck 🙂 Jag siktar på medalj precis som alla min lagkamrater gör. Men faktum är att ingen av oss är nämda i försnacket. Hemma i Sverige är det kanske svårt att förstå vilken konkurrenssituation vi har framför oss. Av topp 20 i världen så är nog Sverige tillsammans med norge de två länderna med sämst ekonomi. Alltså en uppochnervänd värld kontra verkligheten. Att en kille från Kirgistan har bättre förutsättningar än oss svenskar låter ju helt banalt.

Jag menar inte att vi inte är förbereda. Vi alla är fullblodsproffs som hela tiden maximerar våran träning och våra förberedelser. Skillnaden är snarare att i t ex Iran så har de 2000 killar som lever under samma förutsättningar. Man kan alltså bränna 99 broar för att sen lyckas ta en guldmedalj. 1 mot 2000 oddsen är alltid jobbiga. och det är bara mot en motståndare 🙂 I Sverige när Johan Euren skadar sig så finns det ingen annan som kan gå in där i stället och knipa en medalj. Hur som helst så spelar varken detta eller rankingen här under någon roll i slutändan för min egen del. Det är en dag. allt kan hända och jag tror verkligen att jag kan ta en medalj! Jag ska f-n visa dem 🙂 Men här har ni i alla fall lite matnyttig information om mina konkurrenter:

71 kg VM Las Vegas (tävlingsdag: 8:e September)

Den som toppar listan som guldmedaljfavorit är Worldrank No 1 Rasul Chunayev Azerbajdzjan som tog bronsmedaljen vid förra årets VM i Tasjkent, Uzbekistan.

Chunayev vann de europeiska spelen hölls i Baku, Azerbajdzjan i juni där han besegrade Worldrank No 3 Balint Kopras, Ungern i finalen. Europeiska Spelenguldet kom också efter att Azerbajdzjan vunnit landets första Lag-VM Guld. Chunayev var där en viktig kugge i segern. Där besegrade han regerande världsmästaren Chingiz Labazanov Rysslands i finalen.

Bara 24 år gammal, har Chunayev samlat en imponerande meritlista inklusive två universitetsguld och två Junior World bronsmedaljer på vägen mot av hans imponerande senare resultat.

Mannen som besegrade Chunayev vid förra årets VM, Worldrank No 8 Yunus Ozel Turkiet, väntas bli en stor aktör i 71 kg, även efter en tveksam 2015 kampanj.

Ozel är regerande världssilvermedaljör i 71 kg men har bara placerat sig på två av de fem internationella tävlingar har han brottades den här säsongen. Dessa upp-och-ner-resultat väcker frågan om Ozel var en one hit wonder på VM förra året.

World No 2 Afshin Byabangard Iran verkar redo för en ny medalj på VM efter att ha tagit hem bronsmedaljen i Tasjkent förra året.

Den iranska vann i 66 kg en bronsmedalj på Asian Games en vecka efter sin första VM-medalj på seniornivå. Sedan dess har han tävlat endast en gång internationellt, Genom att vinna guld i Dan Kolov – Nikola Petrov Tournament i Sofia, Bulgarien i april.

Före 2015 hade Ungerns Korpasi har gjort en blandad kompott av resultat, men han har i år stigit till nr 3 på Världsrankingen efter att ha tagit tre-av-tre medaljer under den internationella konkurrensen i år.

Korpasi vann ett med ett startfält med tre av de nuvarande toppfem brottarna i världen vid den ungerska Grand Prixen i mars. Dessutom en silvermedalj vid de europeiska spelen och ett brons vid Wladyslaw Pytlasinski Cup den här säsongen.

6: a i världen Yuri Denisov verkar vara 71 kg-killen för Ryssland då Världsmästaren Labazanov väljer att flytta upp till 75 kg i år.

Denisov har haft en kvalitets-2015-kampanj genom att vinna guldmedaljer i både Herman Kare Tournament och Ljubomir Ivanovic Gedza International. Den enda rödflaggan för Denisov är en nionde plats på de europeiska spelen där han förlorade mot Worldrank No 5 Mindia Tsulukidze i Georgien.

Tsulukidze slutade på femte plats i de europeiska spelen, men har inte haft en medaljvinnande prestation på ett internationellt evenemang denna säsong.

Tvåfaldige VM-bronsmedaljören och 2012 Olympiern Justin Lester går på mattan i Las Vegas för USA i 71 kg.

Baserat på hans 2014 VM prestanda, så har Lester visat att han kan konkurrera med de topprankade brottarna på 71 kg. I Tasjkent så besegrade han Tsulukidze 4-0 i den första rundan innan de föll sig mot Chunayev 9-7 i den andra omgången.

Las Vegas kommer att markera Lester s sjunde VM-start i tillägg till sitt OS-framträdande i London. Han vann bronsmedalj 2006 i VM i Guangzhou, Kina och 2007 i VM i Baku, Azerbajdzjan. Han har varit en medlem sen 2007 i USAs grekisk-romerska VM lag.

Men för närvarande inte rankad i världen, bör Lester få ihop allt i Las Vegas. Han kan utan tvivel fånga detta VM som har gäckat honom under flera år och befästa hans arv som en av de bästa grekisk-romerska brottarna i USA: s historia.

UWW:S världsranking
1. Rasul Chunayev (Azerbajdzjan)
2. Afshin Byabangard (Iran)
3. Balint Korpasi (Ungern)
4. Ramin Taherisartang (Iran)
5. Mindia Tsulukidze (Georgia)
6. Yuri Denisov (Ryssland)
7. Daniel Cartaraga (Moldavien)
8. Yunus Ozel (Turkiet)
9. Sachino Davitaia (Georgia)
10. Ruslan Tsarev (Kirgizistan)
11. Ridong Zhang (Kina)
12. Petter Karlsen (Norge)
13. Rafael Aleksanyan (Armenien)
14. Varsham Boranyan (Armenien)
15. Tomi Hinoveanu (Rumänien)
16. Dilshod Turdiev (Uzbekistan)
17. Nikolai Savchenko (Ukraina)
18. Ji-Hyun Jung (Sydkorea)
19. Zackarias Tallroth (Sverige)
20. Svilen Kostadinov (Bulgarien)

Bild på en förlorad match på EM mot Världstrean Korpasi från Ungern.
Bild på en förlorad match på EM mot Världstrean Korpasi från Ungern.
×