Lite Hässleholmshistoria i USA!

The OTC som amerikanerna kallar centret vi bor på är uppbyggt som ett museum. Varje dag strömmar det in turister som går guidade rundvandringar på området. Vi blir då en del av interiören och fotograferade som om vi vore vaxdockor. Statyer, monument, citat, bilder och den amerikanska flaggan pryder varenda tom yta som finns.

I korridoren där vi bor. Mittemellan mitt rum och Ingemar Gannbys (som också är från hässehålan) hittar vi en av de största friidrottarna genom tiderna. Wilma Rudolph, som klapp 3 guld vid OS i Rom 1960!

IMG_0369 (1)

Jag kände självklart till henne men Gannby blev mäkta besviken att jag inte visste att hon än idag har banrekordet på Göingevallen i Hässleholm! Coolt är vad det är. Just Göingevallen härjade jag själv på under 90-talet och jag minns framförallt en friidrottsdag med Grönängsskolan när jag var i 9-10 års åldern. Denna dagen kan ha varit en av de tyngre dagarna i min idrottskarriär då jag inte bara förlora i princip alla grenar utan jag blev också petad i stafettlaget. Nu pratar vi inte om 4×100 meter utan 8×60 meter. alltså det var 8 personer var av 2 tjejer som var snabbare än mig i klassen. Sen väl i stafetten blev vår klass 4:a. så med den matematik jag behärskade på den tiden så räknade jag ut att jag antagligen var en av Hässleholms långsammaste personer 🙂

Men efter den dagen har jag alltid behandlat kvinnor och män som likvärdiga individer vilket innebär att jag absolut inte har några problem att slå en tjej (och självklart menar jag i idrott).

Här kommer ett klipp mot en av mina stora ärkerivaler Sofia Mattson (för ni som inte vet så är Sofia Världsmästare 2009 och regerade Europamästare). Klippet är från mitt instagram-konto. Uppskattar man oseriösa och ibland lite löjliga inlägg och videos så är det bara att börja följa mig 🙂

 

Hej så länge!
×