Here we come Vegas!!

Sitter på flygplatsen i Denver, Colorado och inväntar just nu vårt flyg till Las Vegas. Idag är det exakt 5 dagar tills jag skall snöra på mig brottarskorna och inta VM-mattan i Orleans Arena.

Den 8:e September kommer vara den hittills viktigaste dagen i min brottningskarriär. Förra årets VM var min dittills viktigaste dag men nu kommer jag till Vegas med ytterligare ett års stenhård träning, Ett år av att utvecklas och ett år av ständigt försöka arbeta bort mina brister.

Förra året skrev jag en text 10 dagar innan VM i Uzbekistan. Jag pratade då om att jag haft bra förberedelser genom att ligga på läger och vara på tävlingar i 55 dagar innan avresan. Direkt efter VM:et var över så lovade jag mig själv att jag skulle jag inte skulle låta något stå i vägen för min satsning.

I år har jag varit utomlands i över 100 dagar i förberedelser till just den 8:e September. Förra året skrev jag om hur små marginaler det är på ett VM och jag uttryckte mig så här:

Man kan tycka ibland att resan mot VM eller andra tävling är oerhört lång om man jämför med att allt kan vara slut på 6 minuter. Tanken på att man ska försöka få ihop alla mentala bitar, den fysiska formen, alla tekniska detaljer, en bra återhämtning efter bantningen för att i slutändan få ut allt på mattan i 6 minuter Tänk dig att du lägger 7 års studier för att bli läkare. Men den sista tentan som avgör om du lyckas eller inte; där har du 6 minuter på dig att få ner allt du lärt dig under 7 års tid.”

Jag går denna gången in i tävlingen och tänker likadant som då fast helt tvärt om: Jag vet att jag kan har chansen att förändra mitt liv, ta mig till en ny nivå, skriva historia. Bli den jag alltid drömt om, gå från dröm till verklighet. Allt detta kommer ske på en dag! Under 10 timmar har jag nu möjligheten att kanalisera all träning, allt slit, all uppoffring för att ta en medalj på VM i Las Vegas 2015! Den känslan är faktiskt extremt stimulerande. Detta ska bli jäkligt roligt! 🙂

Fredde, Robban och Jag efter sista passet i Colorado.
Fredde, Robban och Jag efter sista passet i Colorado.

Hejdå Denver! Hallå Vegas!

×