Operation ”no operation” inleds!

Nu på måndag var alltså tanken att jag skulle operera min högeraxel. Sedan januari har jag brottats (:)) med smärta i axeln då massa atros har bildats i AC-leden. I majmånad bestämde jag mig tillsammans med min läkare Christian Olsson att vi skulle gå in i axeln och ta bort ben från nyckelbenet och skulderbladsbenet. Man skulle helt enkelt hyvla likt en ostskiva av benet för att vidga utrymmet i AC-leden. Tanken var att direkt efter VM så skulle vi göra operationen så att vi minimerade min frånvaro från säsongen 2015/2016.

Nu har det alltså blivit andra bullar på tapeten.. I stället sitter jag nu i Hellner-by eller som det innan kallades ”Gällivare” på lite komma-i-gång läger. Man kan säga att vi mentalt förbereder oss inför säsongens första läger som äger rum på Fuerto Ventura den 6 till 19 augusti. Ett pre-camp before the camp.

Axeln vad det ja. Efter min senaste kortison-spruta (19 maj) så har axeln faktiskt håll ihop sig hyfsat. Skadan är kronisk men under kontroll och jag tillsammans med just Christian bestämde oss i torsdags att vi inte behövde operera utan vi tror att vi kan hålla den i schack i ett år till.

Här i Gällivare befinner jag mig tillsammans med Robert Rosengren, Timmy Wideheim, Sofia Mattsson och Johanna Mattsson. Om man är totalt icke-idrottsintresserad så har man kanske inte koll på Systrarna Mattsson. Bägge har EM-guld i bakfickan och Sofia knep även ett silver på VM i Vegas.

Vi bor hemma hos Familjen Mattsson som visar en otrolig gästvänlighet! Jag vet knappt om jag själv hade velat bjuda hem mig, Timmy och Robban. Men vi får försöka vara på vår bästa sida helt enkelt 🙂

Idag avverkade vi en liten toppstigning på Skidanläggningen Dundret. Det var tydligen så fint att vi var tvungna att gå upp två gånger 🙂

Uppe på Toppen efter två varv. från vänster, Timmy, Johanna, Robban, Sofia och Zacke.
Uppe på Toppen efter två varv. från vänster, Timmy, Johanna, Robban, Sofia och Zacke.

 

Hej så länge!

 

×