Syrebrist!

Gokväll alla!

Sitter i stugan och pustar ut efter ännu en hårt träningsdag! Att vara här i Gällivare och få möjligheten att pressa kroppen till max varje dag är verkligen smärtsamt underbart.

Jag rannsakar och återblickar till allt jag gör och har gjort. Förra året var jag i Gällivare och genomförde ett liknade läger och efter det kändes det som min form flyttades fram en nivå. Så att starta säsongen 2015/2016 på samma sätt får mig att ha goda förhoppningar om vad som komma skall!

Idag startade vi dagen med att gå upp för Dundret. Dundret är Gällivares skidanläggning med totalt 823 höjdmeter. Snön är borta men vi utnyttjar backen till max. Att gå upp 823 höjdmeter är väldigt jobbigt. att göra det med 35 kilo i väskan är magsäcksvändande 🙂 Med andra ord tvivlar man ett par gånger på vägen om man kommer lyckas att ta sig upp och man sneglar på liftsystemet och drömmer att den kommer plocka upp en. Väl på toppen och efter lite konstgjord andning fick vi lite vila ett par minuter fram tills man insåg att man nu var tvungen att släpa ner väskan och de 35 av vikter som låg i den. På eftermiddagen blev det lite drag.. rättare sagt 45 minuter drag. Alltså man drar 50 kilo med ett rep i 50 meter. sen är det den andres tur. sen drar man 50 kilo i 50 meter sen är det den andres tur.. sen gör man detta i 45 minuter. Sen gör man inget mer den dagen 🙂 Detta är mjölksyra, total mjöksyra! extrem mjöksyra!! så mycket mjölksyra att om en laktosintolerant hade kommit in i rummet så hade dom antagligen dött 🙂

För att förklara i korthet vad vi håller på med här uppe så lägger vi en grund för säsongen 2016. Det vi gör idag kommer ge oss en otroligt kick i April. Grundträning och tung mängd helt enkelt!

Samtidigt som jag sagt innan så brottas vi inget. så trots mängder med träningsvärk i vader och axlar och underarmar så är kroppen piggare än på väldigt länge då man slipper slitet från mattan. Våra kroppar skall klara massa brottning i 9 månader så just de delarna vill vi spara på så mycket vi bara kan.

Mentalt kan man många gånger försöka variera sin träning för att optimera sin insats. Just nu ligger vi på en otroligt hårt träningsmängd men samtidigt så kommer vi inte bedriva denna sortens av träning något mer i år så då går allt väldigt enkelt. En favoritidrottare till mig: skidåkaren Johan Olsson sa att han trodde inte han kunde träna hårdare längre, allt han kunde göra var att träna smartare.

Jag vill också tro att vi ligger på smärtgränsen till vad man klarar av och att vi också tänker smart och rätt. Detta är något jag iaf tror kommer gynna oss och då är ju häften vunnit.

PS blir inga bilder idag då min mobil börjar ge upp. Eller rättare sagt så är det batteriet som håller i ca 30 minuter. Så i dagsläget har jag alltså en stationär Mobil..

Hej så länge!

×