Kajak i kvadrat..

Lägret i Gällivare går mot sitt slut och imorgon går planet här ifrån… till ett nytt läger :).. Så det blir varken Skåne eller Hässleholm utan rättare sagt Fuerte Ventura, Kanarieöarna för landslagets uppstartsläger. (mer om det i veckan).

Igår körde vi ett kajakpass på två timmar. Vi hade ett otroligt vackert väder och  det var helt vindstilla. Men vackert i norra Sverige är inne samma sak som vackert i Skåne. Fyra grader i vattnet gjorde att man tvingades hålla farten uppe för att samtidigt hålla värmen uppe.

Skärmavbild 2015-10-04 kl. 18.23.57

Här ser ni VM 2:an Sofia Mattsson. I bakgrunden fanns den ö som ingick i träningspasset. D v s att när vi var stelfrusna gick vi i land på ön för lite bastubad. vilket också innebar att vi även badade i det 4 tradiga vattnet när väl värmen trängt sig in i kroppen.
Här ser ni VM 2:an Sofia Mattsson. I bakgrunden fanns den ö som ingick i träningspasset. D v s att när vi var stelfrusna gick vi i land på ön för lite mat och sen bastubad. vilket också innebar att vi även badade i det 4 tradiga vattnet när väl värmen trängt sig in i kroppen.

Stort tack till www.uppochpaddla.se som verkligen ordnade hela dagen. Som sagt efter passet åt vi lunch på den helt privata ön Lingön.  Sen som sagt så bastade vi och badade. Om man någon gång är i Gällivare och vill göra nått utöver det vanliga så ska ni kolla in deras hemsida 🙂

Idag vaknade man med en del träningsvärk i axlarna, skönt att man då slapp använda just dem idag då vi ännu en gång skulle ta oss upp för skidbacken Dundret två gånger i rad. En skön söndag helt enkelt. Robert Rosengren bjöd på en härlig spya vid målgången vilket brukar vara ett bra tecken på att man gett allt.

Idag sprang vi även på Gällivares största profil och en idrottare jag själv verkligen ser upp till och beundrar, Marcus Hellner. Att fortfarande vara aktiv samtidigt som man får en arena uppkallad efter sig får nog många att sväva iväg men Mackan är verkligen en jordnära person. Jag själv tror att det är svårt att tappa fotfästet när man håller på med en idrott som handlar om att plåga sin kropp otroligt hårt under otroligt lång tid. Finns liksom inget glamoröst i det arbetet. Hellner visade även lite mänsklighet då vi så hans bli för någon dag sen svänga in till Sibylla på lunchen 🙂

Skärmavbild 2015-10-04 kl. 18.48.59

Imorgon väntar det sista träningspasset kl 10:00. Detta passet kan bli det sista man gör. Stannar inte hjärtat av detta så vet jag att pumpen kommer hålla ett par år framöver. Vi kommer åter bege oss till hoppbacken. Första gången vi var där så sprang vi 6 varv upp för trapporna. Andra gången gick vi 4 rundor med 50 kg på ryggen och imorgon skall jag bära upp Robert Rosengren på 81 kg 2 gånger.

Jag brukar vara en optimist men imorgon är jag rädd att vi kommer träna i 4 timmar. För att även om vi kollapsar så lär ingen godkänna att man slutar eller ger upp. Så det innebär att vi kommer säkert hålla på ett tag 🙂

IMG_0989
Här har ni endast en liten del av trappan som skall besegras eller bli vår död 🙂
×