fickshopping och insnöning..

Jaha, imorgon lyfter planet, tänker jag, -det är ju gott om tid. I Teorin behöver jag ju bara i snitt 18 minuter på mig för att packa min resväska. Jag lutar mig tillbaka i soffan. Jag känner mig avslappnad och knäpper händerna bakom huvudet samtidigt som jag gör en snabb genomgång på vad som behövs göras.

-Packa kläder.. Efter 10 år på läger så tänker jag direkt; -Check, det gör jag i sömnen så det görs imorgon.. Efter som sagt10 år kan jag nog räkna på en hand de få gånger då jag inte glömt något 🙂 Men det brukar ju alltid lösa sig så när jag nu sitter där i soffan så minns man ju inte alla extremt onödiga köp man gjort genom åren.. Bara för 10 dagar sen så glömde jag till exempel min necessär när jag packa inför Gällivare, Man kan tro genom året jag har aktier i Tandborstindustrin.

Tillbaka till min genomgång i soffan. Packningen är mentalt klar och jag går vidare. -Kanske förse mig med någon film till datorn? Datorn ligger bredvid mig.. jag når den om jag bara rätar på ryggen.. puh.. nej vi fixar det imorgon.. Men kanske en bok hade varit nått att ha med sig? -Ja men absolut, tänker jag.. Tittar på bokhyllan. En hylla full med böcker. Alla böcker är gratis och jag kommer passera just den hyllan ca 40 gånger innan det är dags för avfärden dagen efter.. så tanken som slår mig är att det gott om tid att plocka upp ett par böcker.. så de får bli imorgon 🙂

36 timmar senare står jag alltså i Pocketshop på Arlanda.. Jag står där tillsammans med Ingemar Gannby och Johan Euren. -Kolla så vi inte köper samma bara, säger Ingemar.. Tråkigt nog är det inte första gången han säger det eller att man köper en bok i kanske Sveriges dyraste bokhandel för den delen. Fördelen med att köpa en bok på Pocketshop är att just de böckerna har bäst statistik på att faktiskt bli lästa. Om det är för att jag är så pass snål och känner mig mer tvingad att läsa låter jag va osagt 🙂

Denna gång blev det ”Born to run” för min del. Jag har tänkt läsa boken länge men det har helt enkelt inte blivit av. Jag har ju ännu inte läst den men vet att boken handlar mycket om löpningens mystik och dragningskraft och även problematiken med att löpa. Utgångspunkten är från Mexico och Tarahumarastammens koncept och syn på att löpa.

Unknownbok
Jag har ju väldigt lätt att sväva iväg när det gäller fascinerade historier. Minns när jag läste Göran Kropps bok om mt Everest. Dagen efter satt man och googlade priser på ishackor och syrgastubor för att knalla upp till toppen. Nej, självklart inte inte Mt Everest. Så dum och naiv var jag inte. Utan Cho Qyo i Kina. Sägs vara den lättaste av de 14 toppar som är över 8000 meter. Den kändes ju som en liten bättre start 🙂 Kurvan hade då varit Galjbacken i Hässleholm 60 meter över havet, Stenshuvud 97 möh och sen Cho Qyo, Kina 8201 möh.. Som sagt, jag svävar alltid iväg :).

Samma sak gäller ju även filmen jag nämnde igår: Rocky 4. När jag såg den som 12 årig så ville jag bara knyta på mig skorna och börja springa i en meter djup snö.. Och samma sak när jag läste ”fifty shades of gray” då vill jag bara.. Skoja bara (har faktiskt inte läst den men har ju koll kontexten). Nej men vi får väl se om jag hittar långdistanslöparen inom mig. Fredde Schön som är landslagets bulkigaste person brukar iaf poängtera att jag har kroppen för det 🙂

×