30 rogivande år?!

Om 5 dagar så fyller jag 30 år!! -Nu är du inte ung längre! Skriker staketstränarna! Framförallt inte som idrottsman, där är man näst intill på dödsbädden.

Jag känner ibland att åldern är ett av de sämre måtten vi använder oss av. Just åldern som siffra sätter många gånger spärrar i ens huvud. Man själv eller ens omgivning eller samhället i stort sätter normer för vad som är normalt i just ”din ålder”. Vissa saker är du för ung för, andra saker säger man att du är för gammal för.

Många gånger sätts etiketter på allt och alla endast grundat på deras ålder i passet. Man gör analyser av hur långt man kommit ”för sin ålder”. Hur gammal eller ung man ser ut att vara ”för sin ålder”. Hur mogen / rutinerad / etablerad man är ”för sin ålder”. Hade inte siffrorna för ålder funnits så tror jag verkligen man hade gjort mer saker som man verkligen hade velat. Istället för att säga ”hade jag inte varit så gammal så hade jag….”. Tyvärr hämmas och påverkas även jag ibland av vad omgivningen anser om min ålder.

Det sköna är att jag ständigt hör fantastiska historier om människor som börjar plugga vid 50, Som bestiger berg vid 70. Som startar nya livstilar vid 80.

Jag själv fyller alltså 30 om några dagar. Att jag vid 30 inte kommer ha en stabil inkomst, ett stabilt jobb, ett sparkonto som innehåller mer än tresiffriga belopp eller att jag startat att pensionsspara skulle kanske någon se som ”dumt” vid min ålder. Själv tar jag det lite mer med ro. Jag lär nog hinna arbeta, tjäna pengar och spara. Framför mig väntar minst 20 år i yrkeslivet. Den siffran skrämmer mig mer än att fylla 30 hahaha. Jag tänker att jag kommer hela tiden utmana mig själv, även om det inte handlar om brottning. Jag kommer säkert fortsätta att utbilda mig. Om jag hinner blir det någon gång i 30 års åldern annars tar vi det vid 40 eller 50 istället.

”Din pension kommer ju vara brutalt liten när du går i pension”

Just den raden i olika konstellationer stöter jag på lite då och då när jag berättar om mitt minimala yrkesliv. Detta skrämmer heller inte mig då jag vet (eller intalar mig iaf) att när jag är 70 år och lever på 2000 kr i månaden kommer må så mycket bättre genom att veta att jag i nästan halva mitt liv levde genom att jaga en dröm och investerade allt för att uppnå den. Än att bara ge det en 90% chans för att eventuellt ha det lite bättre senare i livet (vem vet, om 40 år framåt kanske jag sitter och svär över hur jäkla dum och naiv jag var 2015 :)).

Detta får mig att komma över till att just fylla 30! De senaste dagarna har familj och vänner frågat vad jag önskar mig i 30 års present. Först kunde jag verkligen inte komma på något vettigt som jag ville ha fram tills att jag insåg att det fanns en sak som jag verkligen vill ha.

Jag kan erkänna att detta året är extremt, mitt fokus på min satsning kan många gånger kännas överdrivet och jag letar hela tiden efter positiva placebo-effekter för att gå hela vägen i Rio.

Så kontentan: Jag önskar mig en Roddmaskin för 11 000 kr :). Visst, på ett sätt så det hänger inte på om jag köper en roddmaskin eller inte för om jag skall lyckas i Rio. Men vetskapen att när jag till och med fyllde 30 år ville ha något som förbättrar min situation och min satsning är värd så mycket mer. Vetskapen att man verkligen gjort allt i sin makt när man står där på mattan redo att få betalt för allt slit, den placebo-effekten kan vara skillnaden. Att titta på sin motståndare och känna att han har inte gjort samma hemläxa som jag, det tror jag är ett ovärderligt övertag.

Så ni som inte vet vad ni skall köpa kan göra det enkelt genom att swisha till Robert Rosengren (som får bära huvudansvaret i presenten, Han har också lovat att ta mellanskillnaden)

Hans nr är 0768090239. (med text: -Rodd, Förnamn, efternamn)

Alla som lämnar minsta bidrag kommer få sitt namn förevigat på denna Concept-roddmaskin!

Jag kommer endast ha ett litet kalas med de allra närmaste (och då de är det närmaste tar jag för givet att ni läser detta 🙂 )

Finns det någon annan som vill lämna ett litet bidrag till så skickar man bara till Robert Rosengren med texten -Rodd, Förnamn, efternamn.

Nu är det inte #RoadToRio utan #RoddToRio som gäller 🙂

Rio-de-Janeiro-3-2

Hej så länge! Zakarias!

×