Sjukan..

Man skall alltid vara tyst! Att sticka ut hakan slutar tydligen med att man åker på en snyting 🙂

För en vecka sedan skrev jag om att man måste ligga på gränsen. Pressa kroppen till det yttersta och direkt efter det så fick jag massa vatten i knät och nu har några dagar senare så har jag alltså missat 2 dagar av träning då jag insjuknat. Någon typ av höstförkylning har knockat mig vilket inneburit ofrivillig vila, men samtidigt behövlig vila. Vi låg i fas att precis börja ta det lite lugnare så läget är inte helt katastrof. Idag är jag åter på benen igen men tar det lite lugnt då ett återfall fortfarande känns rimligt.

Idag tänkte jag istället beta av historia då nutiden stått still i sjuksängen.

För alla som missat det så passerar jag 30 om någon dag så läget att göra någon typ av sammanfattning känns lite mer aktuellt än i vanliga fall.

Så idag bränner vi igenom Zakarias Tallroths korta yrkeskarriär:

När jag avslutade mina studier i Stockholm 2007 så var jag i behov av en inkomst. Min dåvarande klubb BK Trim i Bjärnum styrde upp min första anställning som också var i Bjärnum. På logistikföretagen ”Transport sektionen”. Jag skickades rätt in i ett klassiskt knegarjobb med ett alldeles för starkt kaffe på fikan, ostmackor till lunch och en kalender med nakna tjejer på väggen i lagret :). Jag jobbade bara där i 3 månader, men lyckades vara med i jobbets korpenlag till och från i flera år. Vilket mina brottningstränare tyckte var en mindre bra idé. Som tur var så skadade jag mig aldrig i samband med fotbollen. Jag har ingen bild från arbetet men den här sköna bilden finns från korplaget:

Svt gjorde en dokumentär som hette "världens bästa korpfotbollspelare" där dom följde mig.. Hahah eller så handlade det om något helt annat , kommer inte ihåg ;)
Svt gjorde en dokumentär som hette ”Världens bästa korpfotbollspelare” där dom följde mig.. Hahah eller så handlade det om något helt annat, kommer inte ihåg 😉

Efter denna eran så byte jag förening till BK Ore. I samband med bytet av klubb så blev det också byte av jobb. Apoteket AB stod som ”bidragsgivare” och Distansapoteket i Hässleholm som arbetsplats. Jag klev rätt in bland pillerburkar, dialysvätskor och näringsdrycker. Just näringsdrycken och jag fick en kärleksfull relation och ex antal kalorier Fortimel, Fresubin och Resource har man tryckt i sig.

zakariasDA
Helene Persson från Radio Kristianstad gjorde ett reportage om ”världens bästa anställd” där jag hade… haha även jag tröttnar snart på min egen torrhumor 🙂

Jag träffade väldigt många härliga människor på Distansapoteket men framförallt en go kvinna med namn Karin O som var lite av en idol för mig. Och hon, utan att hon visste om det fick mig att vidga mina vyer och lämna en trygg plats för att våga vidareutvecklas.

Efter Hässleholm gick jag raka vägen in till centralblocket inne på Lunds sjukhus. Apoteket AB driver en tillverkningsenhet där man tillverkar medicin direkt till patienter på Lunds sjukhus. En sterilenhet och en cytostatikaenhet blev min nya vardag. Allt från livsnödvändig medicin och näring till förtidigt födda barn till cellgiftsberedningar till cancerpatienter tillverkades. Här om någonstans inser man hur skört livet kan vara. Jag insåg att brottning verkligen inte är allt i livet men samtidigt kände jag att när man är privilegad att få chansen att göra vad man vill så ska man inte försumma den utan också verkligen försöka ta den.

Jag hade förmånen att arbeta deltid även här för att kunna träna och min chef och mina kollegor gjorde verkligen allt för att förbättra min situation vilket jag än idag är ytterst tacksam för.

Skärmavbild 2015-11-13 kl. 14.06.11
Förberedd att arbeta i Lund! 

Jag slutade i Lund för 2 år sedan och har efter det arbetat med Skolbrottning i Malmö samt också drivit projektet ”Brottning som integrationsmedel”.

Inser nu att detta blev ett ganska platt inlägg som mer liknar ett halvfärdigt CV, men så blir det när det är nyhetstorka i vardagen 🙂

Till sist vill jag gratulera min träningskompis Sofia Mattsson som igår blev nominerad till årets idrottskvinna på Idrottsgalan. Ikväll är det tydligen Hässleholmsgalan. Min inbjudan måste ha försvunnit i posten 😉 Men tack till er alla som röstade på mig 🙂

trevlig helg!

×