#Roddtorio in progress!

Nu är den i bruk! Efter en del monteringsproblematik liknade en klassisk scen med en stereo från Yrrol insåg jag att det var väldigt enkelt. Man behövde tydligen inte skruva upp allting för att sen skruva ihop allt igen för att vara tillbaka på ruta ett 🙂

Hur som helst, Maskinen är nu på plats. Först vill jag tacka Gymgrossisten som är en sponsor till mig och Sparta som började med att pressade ner priset på maskinen hos leverantören. Sen vill jag även tacka alla ville vara med och påverka. Otroligt givmilt av många nära och kära men även av en del otippade bidrag. Alla namn kommer komma på plats på maskinen så småningom.

För er som inte är aktiva instagramanvändare så bjuder jag idag på en litet filmsnutt från mina invigningsdagar med min nya älskling.  Dock har jag redan börjat ro ihjäl mig. Så det dröjer nog inte länge tills smekmånaden över.

Tanken är att jag kommer följa min egen resultatutveckling genom 4 minuter gång 4. Alltså 4 rundor av 4 minuters rodd i så högt tempo som möjligt. I roddmaskinsvärlden brukar man använda sig av snitttiden på 500 meter som utgångspunkt för tempot man håller. Ett normaltempo är ungefär 2 min/500 m. Lyckas man hålla det i 4 minuter så har man alltså rott 1000 meter på 4 minuter.

I onsdags började jag för att få en utgångspunkt till nästa gång. Här är resultatet:

Runda ett: 1:42/500m  Runda 2: 1:47,5/500m

Runda 3: 1:48,3/500m Runda 4: 1:52/500m

2,30 vila mellan varje runda.

Självklart kommer jag ro andra distanser men detta kommer vara den träning där jag gör en enkel forskning på att jag fortsätter att utveckla mig själv.

Trevlig helg!

 

×