TBT!

Idag tänkte jag köra en TBT. Alltså en tillbakablickstorsdag som man (och då menar jag nog endast mig själv) kallar det. Throwback thursday är den internationella och ”socialt” accepterade frasen.

Hur som helst. Jag lider av vissa sömnbekymmer har det visat sig. Det handlar inte att jag inte somnar utan mer att jag vaknar upp och skriker rätt ut i luften. Drömmar som krockar med verkligheten brukar vara triggern. Det händer väldigt sällan men nu i helgen i Baku inträffade det hela två gånger. Jalmar som ligger i sängen bredvid mig vrider lite på sig och en annan studsar upp ur sängen och skriker till.

Förra året när jag också befann mig i Baku inträffade samma sak då Robban varit på toaletten under natten och gick tillbaka in i hotellrummet. Jag själv var i samma stund på plats i München-OS 1972. Jag befinner mig i ett hotellrum precis när terroristerna skall sparka upp dörren med kopister i nävarna (Jag drömmer alltså om attentatet från 1972). Detta blir då en perfekt tajming med att Robban stegar in i rummet vilket resulterar i att jag hjular mig upp ur sängen och skriker allt vad jag kan rätt ut. När jag väl vaknar till liv ser jag en livrädd Robert Rosengren och fattar inte riktigt vad som hänt.

Så med andra ord, Baku och god sömn har inte riktigt fungerat för mig. Samt att jag antagligen inte känner mig helt trygg i det landet.

Men nu till TBT:n: Jag skrev detta på FB när vi befann oss på träningsläger i Tyskland i julimånad 2014:

Hennef, Tyskland. Jag och Jim Pettersson delar rum och vi har båda somnat in efter att ha sett Brasilien slå ut Colombia ur fotbolls-VM. Mitt i min sömn vaknar jag till av att jag har något på bröstet. En millisekund hinner passera innan jag inser att det är en groteskt äcklig råtta, stor som en hand som sitter på mitt bröst!!!
Självfallet får jag panik, all min luft som finns i mina lungor pressas ut och bildar ett extremt högt ”ahhhhhh”. Ett ”ahhhhh” bestående av så mycket rädsla att rösten inte bara skär sig som hos en tonårsgrabb utan att även om jag vill skrika ”hjääälp” så är just ”ahhhhh” allt min hjärna lyckas få fram.
Men hur som helst så lyckas jag slita ner råttan på golvet genom att kasta av mig täcket samtidigt som jag studsar upp i en svanliknade pose ala ”karate-kid” i sängen. Jim har ju självklart vaknat efter mitt skrik och med en puls på 180 försöker han få reda på vad som händer! Jag är kvar stående i sängen i min försvarsställning och skriker ut att det ligger en råtta mellan våra sängar!! Jim som är yrvaken rotar försiktigt runt bland täcket samtidigt som mitt chocktillstånd och min ”hyperventilation” börjar avta. Sekunden efter stormar Schön och Gunther in som bor i rummet bredvid. Schön verkar klarvaken då hans ögon är uppspända till max och han direkt ryter ut på ett extremt hotfullt men samtidigt omtänksamt sätt; ”om du drömde nu kommer jag ha ihjäl dig!!”
I samma sekund börjar jag få svaga stickningar från något som tidigare inte fanns.. ”Något” visar sig vara min högerhand som somnat.. Samma hand har tydligen lagt sig på min mage och fått mig att både få hjärtklappning och bli genomsvettig på 10 sekunder. 

Så till alla nära och kära, ni kan vara lugna. Efter en turbulent natt kan jag meddela att jag är återställd och i gott skick 🙂

 

 

×