Starkt som Öresundsbrons pelare!

Styrketräning stod på schemat imorse. Idag var det Malmö som stod som arbetsplats. Det var endast jag och min tränare Jalmar Sjöberg som besökte Malmö idrottsakademis lokaler.

Varje gång jag tränar med Jalle på gymmet så kommer jag osökt att tänka på Glenn Strömbergs Maradona historia 🙂

Strömberg var alltså fotbollsproffs en gång i tiden och denna anekdot utspelade sig när Glenns italienska lag Atalanta skulle möta SSC Napoli på San Paolo-stadion i Neapel. Det här är under den klassiska epoken när Diego Armando Maradona spelade i Napoli. Både Glenn och Maradona var lagkaptener. och där kanske likheterna slutar 🙂

”-Jag stod i en stor gång under arenan och värmde upp innan de andra i laget. Jag hade precis börjat trixa med bollen. Då kom Maradona och hans entourage. Maradona började jonglera med bollen precis intill mig. Han skickade han upp den i en skruv runt en fem meter hög pelare. Bolljäveln snurrade runt pelaren i en spiral och kom ner på hans högerfot. Då gjorde han samma grej med vänsterfoten, upp med bollen runt pelaren och ner på foten.

-Då började jag stretcha när mina lagkompisar kom. ”Du stretchar väl aldrig”, sa de. ”Näe”, sa jag. ”Men nu gör jag det”.”

Ni som inte ser likheten med min dag på gymmet med Jalle och Glenns historia så vet man kanske inte vem Jalle är:

Skärmavbild 2015-12-09 kl. 15.11.29
Jalmar Sjöberg 130 kg.

När Jalle kör styrketräning så tittar man alltid på sina vikter och skäms och överväger alltid att gå över till stretching.

Man gör alltså ett maxlyft i frivändningar, Jalle frågar om han får gå i mellan och sliter upp vikten över huvudet och kör axelpress med 120 kg.

Hahah okej, Jag kryddar lite, inte klarar jag 120 kg i frivändningar 😉

Vill ni veta hur mina styrkeprogram ser ut är det bara maila så kan jag ge er en mer detaljerad inblick 🙂

Zakarias@spartatorio.com

Haj så länge!

×