Svensk mästare för lag!

Igår var det dags för finalen i Lag-SM eller dess korrekta namn: Fyrstads!

Jag tillhör som vanligt Sparta och som trefaldigt regerande Mästare kunde man milt sagt påstå att favoritskapet hade lagts på våra axlar.

Vi mönstrade ett hyfsat lag även om vi inte kunde komma med bästa möjliga lag då ett par viktiga kuggar saknades.

För egen del ställde jag upp i 71 kg-klassen och jag måste erkänna att jag var lite mer nervös än vanligt.

Under veckan har jag här på bloggen skrivit på lite som vanligt om vardagen och fyrstads men i själva verket så har jag sen Baku haft problem med en axel och i tisdags så var jag inne hos min läkare och fick en dos kortison i AC-leden. Efter det har brottningen varit sparsam och smärtan ganska plågsam så jag visste inte riktig var jag stod. Att sen komma till Falkenberg och mötas av denna affischen som var uppsatt på varenda tom yta gjorde inte direkt nerverna mer stabila.

12249800_1505283326434125_6311282563407030719_n
jobbigt när ”pressen” ligger på 🙂

 

Som tur var brukar nervositet inte påverka min prestation på mattan. Så fort matchen är i gång så släpper all press och fokuseringen riktas mot att köra över personen framför mig 🙂

Fyrstads blev en spännande tillställning där 3 lag gjorde upp om titeln. Vi började med en stabil 8-0 seger vinst mot min gamla klubb BK Ore från Vinslöv. 8-0 innebär alltså att vi vann alla 8 matcher.

Nästa match blev desto jämnare då Örgryte stod för motståndet. Vi vann fyra matcher och vi förlorade fyra så matchen slutade 4-4. Örgryte mötte sedan Falköping där också den matchen slutade 4-4.

Ett lyft från min sida i matchen mot Örgryte.
Ett lyft från min sida i matchen mot Örgryte.

Så inför sista matchen behövde vi alltså vinna med 5-3 mot Falköping för att ta hem segern. Här skulle jag möta Falköpings inlånade brottare Vahan Juharyan. Vahan som i vanliga fall brottas för Spårvägen har ett VM-silver och ett EM-guld i bagaget så det var en komplett motståndare som väntade. Idag gick det smidigt för min del och jag lyckades besegra honom relativ enkelt med 8-0 i poäng. Men nästa gång skulle det kunna bli svårare. Efter det kämpade övriga Spartaner på och vi lyckades vinna matchen med just 5-3 🙂

IMG_1856
Här har ni laget som bärgade Guldet. Minus Mathias Gunther som var på dopingprov. inklusive årets prisutdelare samt fyrstadsprofi (vilket innebär att hans ansikte pryder medaljen man får) : Jimmy Samuelsson som också är bildens bäst klädde.

Efter en prisutdelning och ett par dopingtester satte vi oss i en buss för hemfärd från Falköping. 4 gången i rad som Sparta blev Sveriges bästa klubb.

 

 

×