Morgonstund har..

Dag 2 och 3 i Riga, Lettland!

Min tanke när jag bestämde mig för att åka till Lettland för att tävla grundade sig helt och hållet på att jag ville få matcher. Tävlingen brukar bjuda på internationell klass samtidigt som den rent organisatoriskt är en mindre tävling. Det innebär ingen tävling som står i internationella borttningsförbundets regi (UWW), Detta innebär inga rankingpoäng, Inga websändningar eller livuppdateringar och inga resultat som spelar så stor roll.

Så på förhand tänkte jag; -kanon, då kan jag åka dit och tävla helt utan press och bara njuta av att få gå ett par roliga matcher. Detta var min tredje tävling sedan VM. Första tävlingen var Golden GP i Baku som endast bestod av idel internationella medaljörer så där var pressen lite mindre och tävling nr 2 var Fyrstads förra helgen som bjöd på Svenskt motstånd.

Så det blev lite av en ny upplevelse för mig på denna tävlingen. Jag kunde för första gången känna att min medalj från VM kom med en ny pressande baksida. Att tävla internationellt har alltid varit en skön och pressfri känsla för mig. Pressen har varit mindre än på Svenska tävlingar och man kunde gå in med inställningen ”allt att vinna”. När jag nu anlände till Riga så framlades jag till favoriten i viktklassen som bestod av brottare från 8 nationer. Och i samma sekund försvann också tanken ”att bara njuta av att tävla” 🙂 Självklart är det jag själv som lägger alla denna press på mig men samtidigt så inser jag att folk gör vissa förändringar i vad dom förväntar sig av en. Nu får man börja vänja sig vid att folk studerar en, Att man blir filmad av andra nationer och att pressen från alla håll blir högre. Men återigen; man måste vända allt till något positivt, detta är ju ett bra kvitto på att man gör något rätt på mattan!

Hur som helst. Tävlingen i korta drag:

Första matchen mötte jag en hemmabrottare från Lettland: 8-0 vinst.

Kvartsfinalen: Ukraina, vinst med 2-0

Semifinal: Uzbekistan, Vinst med 6-0

Final: Estland vinst med 8-0

Så det blev en skön guldmedalj runt halsen samt en tallrik av den finaste lettiska porslinen man kan hitta. Den kommer garanterat komma upp på väggen hemma. Det vill säga när jag väl införskaffar mig en prydnads-tallriksvägg om så där 40 år. Tävlingen kan ha varit århundradet längsta. Det visade sig att vi inte riktigt förstod det lettiska lottningsystemet samt matchordningen så allt började med att jag satt med munnen full av frukt när jag tycktes höra mitt namn i högtalaren, jag tittade upp och såg min motståndare på mattan framför mig. Som tur var så gick den matchen vägen men det resulterade i att man värmde upp oavbrutet resten av dagen då man aldrig visste när man skulle brottas 🙂

Även Kristoffer Johansson, Kungsbacka och Johan Euren, Öis knep varsitt guld.

Detta hade varit en lyckad helg om det inte tråkigt nog också inneburit att jag slog upp min axel för typ 100:ade gången! Följetången forsätter! För 10 dagar sedan fick jag kortison i axeln men frågan är om sprutan bet? Jag kommer vila axeln någon dag nu från belastning innan vi tar ett beslut om hur vi ska göra men min förhoppning är att jag får en ny axel i julklapp så är det problemet löst 🙂 Men en arm och två ben fungerar så jag kommer kunna hålla igång trots lite smärta i axeln.

Mitt tips till alla där hemma är att passa på att röra sig lite extra under ledigheten. Jul handlar mycket om att finna frid i sinnet och att ta hand om sina nära och kära men även sig själv. För mig personligen så infinner sig friden bra mycket enklare när man mår bra och är nöjd med sig själv. Och enklaste sättet är så klart att aktiverat sig lite och känna just att man tar hand om sig. Det behövs så lite för att förgylla t ex julafton. En rask promenad på morgonen eller 10 vändor i galjbacken. Allt är godkänt på julafton! Det behövs så lite för att göra stor skillnad.

Lettland levererar lite julkänsla i alla fall. Det var snöstorm när jag landade och sen skånsk vinter genom regn igår. Dock är Riga en väldigt fin stad.  Charmig och härligt julinpackad.

IMG_1977

Hej så länge!

×