3 pass kvar..

Att lyckas beskriva hur det är att ligga på träningsläger är bra mycket svårare än vad jag först trodde. Om man bortser från den del som handlar om att träna och försöka bli bäst (som är den klart jobbigare delen) så tror jag de flesta av oss i landslaget lider av en dubbelmoral i hur vi ser på våran livstil.

Jag brukar alltid försöka njuta av att få göra något varje dag som de flesta människor skulle betrakta som en hobby. När vi inte tränar så äter vi serverad mat 3 gånger om dagen. Vi bor i hotellrum som städas och mellan passen så finns det tid att göra lite vad man vill. Sova om man är trött, läsa om man vill läsa, titta på film, fika, socialisera, göra stan, upptäcka orten, besöka sevärdheter, you name it.

Det är nästan som man skäms ibland över hur bra man har det. Som nu t ex då jag ligger på rummet och tittar på klockan och tänker -nu slutar många av mina vänner jobbet.. och mitt största problem är att foten somnar med jämna mellanrum då jag legat i exakt samma position sen lunch :)..

I det avseendet så kan man inte direkt påstå att man gör en uppoffring som elitsatsar. Det är lite kryddat här ovan då just idag är en av få dagar då vi har en ledig eftermiddag. Min ork har varit låg så när de andra har  valt att åka in till stan så har jag intagit sängläge.

En sak som brukar återkomma är att ju närmre hemresan man kommer desto mer bortskämd blir man i sitt tänkande. Tanken ”skit va bra vi har det” poppar upp mer sällan. Maten börjar smaka likadant oavsett vad som serveras. fantasin och orken att göra saker mellan träningspassen blir blir sämre. Man börjar drömma om svenskt kaffe. Man börjar räkna hur många minuter hårt träning som återstår (just nu: 220 minuter kvar). Man saknar sin säng, man saknar människor där hemma.. Ja ni fattar, jag skulle bara kunnat skriva att man får hemlängtan men hur kul hade det varit?

En händelse som beskriver detta beteende bra är när vi var i Iran på läger i 16 dagar förra året. Nu i efterhand brukar vi prata om vilken upplevelse det var. Samt vilket grymt läger det var. Men filmen här under är inspelad på dag 15. Lite andra tongångar då hahah.

 

Hej så länge!