tisdagsstats!

Statusuppdatering: Fortfarande i sängen men i gott mod!

Så finns inte mycket mer att uppdatera på den fronten tyvärr..

Idag känns annars den självklara diskussionen ”idrottsgalan” från igår.

Jag såg inte galan så skall inte kommentera galan för mycket men råkade snubbla över en artikel om galan i min tristess.

Från Expressens Daniel Kristoffersson:

”Sjöström har ju redan nu ett gäng EM- och VM-medaljer och är vårt största medaljhopp i sommarens OS: Trots att hon bara är 22 år gammal.

Ändå kan jag inte tycka annat än att ett EM-guld i fotboll smäller aningen högre.

Fotboll är en så pass mycket större sport. U21-landslagets prestation så mycket mer oväntad.”

Jag vill verkligen inte tona ner deras bedrift som verkligen var extremt stor. Men är det inte lite att ta bort moroten för grabbarna. Att få det finaste pris man kan få i Sverige redan på juniornivå känns bara missvisande samt prestationsdödande. Indirekt så säger man att laget har lyckats fullt ut, detta går inte att överträffa. Jag har fått för mig att junior-mästerskap och framför allt U-21 i fotboll handlar om att minska tröskeln mellan ungdomsfotbollen och seniorfotbollen så att man behåller utvecklingen, bibehåller motivationen för att enklare ta klivet upp i till Seniorfotbollen. Idrott och idrottsprestationer handlar väldigt mycket om att ha rätt drivkraft. Så i mitt tycke hade det snarare varit tjänstefel att ge laget priset.

Men jag antar också att jag och journalisten har två olika förhållningssätt  i hur vi tänker. Jag ser det i från ett idrottsperspektiv och han från ett medialt perspektiv.

Sen gick U-21 laget inte tomhänta där ifrån, årets lag, prestation och ledare för man väl anse som godkänt?

Sen om man får ta fria tolkningar (antagligen misstolkningar) av Kristofferssons argument ”Fotboll är en så pass mycket större sport” så vi lika gärna kan slå ihop fotbollsgalan och idrottsgalan då fotboll alltid kommer vara störst 🙂

Gonatt gott folk!

 

×