Pressmedelande

Nu på morgonen fattade jag tillsammans med mina tränare att jag tyvärr inte kommer kunna ställa upp på SM i brottning i helgen. Jag är otroligt besviken att jag inte kommer kunna försvara min titel från förra året. Jag har helt klart återhämtat mig en hel del de senaste dagarna och den sista penicillinkuren har verkligen lyft upp mig från det döda. Men efter ett lättare test igår kväll insåg vi alla att riskerna med att vara med på SM är förstora och ett år som detta så måste man vara lite klokare än vanligt.

Det som hänt är att jag i Tyskland fick en halsbakterie som heter Mycoplasma. Med största sannolikhet blev jag smittat av en annan brottare som ovetande åkte ner till lägret med bakterien i sig. Vid första halsprovet (A) syntes inget då Mycoplasma först upptäcks via en halsodling som tar en vecka ungefär. Tråkigt nog upptäcktes detta väldigt sent och i 6 dagar utgick läkarna från att jag endast hade ett virus.

Jag inser att jag nu i min viktnedgång kommer vara med exponerad för bakterier och virusinfektioner då mitt immunförsvar blir lite känsligare.

Denna helgen går väl till minnet som den helgen då jag ställde in allt. Idrottsgalan i Kristiansstad, SM i Brottning samt Brottargalan. Målet nu är att verkligen återhämta mig så att jag väl i Ryssland får chans att reparera den fysiska skada som skett i 10 dagar. Komma tillbaka och återuppstå på Thors Masters den 20 februari!

Jag önskar mina lagkamrater i Sparta och mina träningsvänner i Helsingborg ett stort lycka till!

Många idrottare säger alltid vid nederlag att dom kommer komma tillbaka starkare än någonsin. Jag nöjer mig med att få komma tillbaka lika stark som innan men istället lite smartare så jag slipper vara med om detta igen 🙂


Skärmavbild 2016-01-29 kl. 09.38.04

×