Thor Master: resultatet!

Debuten i min nya viktklass 66 kg är avklarad. Resultatet blev godkänt men med en bitter eftersmak.

Men vi tar det från början:

Thor Master i Nykœping i Danmark. 14 nationer deltog i denna internationella UWW-tävling. När vi anlände på fredagseftermiddagen vägde jag 8 hekto för mycket. Då återstod det 2 timmar tills invägningen skulle börja.

jag har märkt att folk utanför brottningen många gånger ser detta som något extremt. Att man ska gå ner ett kilo på någon timme?!

I Brottningsvärlden är 2 timmar snarare en evighet bantningsmässigt. Här pratar vi om upp till 3-4 kilos möjligheter. I själva verket var faktiskt tanken att jag skulle haft 1,5 kilo kvar vid denna tidpunkt. Men förbränningen det sista dygnet visade sig vara god trots ett minskat matintag så jag kände mig väldigt nöjd när jag såg att det endast var 8 hekto som skulle brännas bort.

Hur som helst så tog det mig ca 45 minuter att gå ner mina hekto samt 4 bonushekto som bara rann av i farten. Så nu var man alltså 4 hekto under vikten vilket kan kännas onödigt men samtidigt skönt att känna att det fanns mer att ta på.

När väl invägningen var över så kände jag mig faktiskt ganska fräsch och pigg. Visst, jag dansade inte fram och självklart var jag törstig och hungrig men för att ha gått ner 6 kilo så mådde jag helt okej. Kontentan är helt enkelt att bantningen fungerade utmärkt.

Direkt efter bantningen och invägningen så startade fas 2 i detta projekt som jag startade med min dietist Stefan i november. Det vill säga näringsintaget direkt efter invägning.

Framförallt fokuserar man på att få i sig vätska direkt efter invägningen. Samtidigt så måste kroppen klara av att ta emot det som stoppas i en. Så man kan inte flippa ut och bärsärkargång på en mongolisk buffé direkt.

Framför mig hade jag alltså ett väl utarbetat schema där exakta mängder av olika sorters vätska skulle förtäras vid olika klockslag. Även vad som skulle ätas kvällen var noga vägt och utvalt.

Man pratat väldigt mycket om kvaliteten vid dessa tillfälle. Alltså att allt man stoppar i sig skall ha ett specifikt syfte. Man ska helt enkelt inte stoppa i sig något som bara tar plats i magsäcken. Bara vatten till exempel ett klassiskt misstag att dricka.

Även denna fas är jag väldigt nöjd med.

Nu till tävlingen. Totalt avverkade jag 7 matcher igår. Det visade sig vara ett rekord för egen del då jag aldrig tidigare gått så många matcher på en dag.

Kroppen kändes väldigt pigg och kry även om jag känner att jag inte helt har återhämtat mig sen min sjukdom. Men samtidigt så känns det skönt att se att brottningen finns där och samtidigt veta att det finns en växel till.

Dagen bestod av relativt stabila vinster mot en Armenier, amerikan, Tysk, finne och dansk. Tyvärr hann jag klämma in en snöplig förlust mot tysk men tack vare att alla slog alla i gruppen så gick jag ändå till final. Förlusten kan dock varit den mest skonsamma matchen då den endast varade i ca 30 sekunder. Inte mycket att säga mer än att jag lite nonchalerade tyckens attack och helt plötsligt låg man i en extremt dålig brygga och fallförlusten var ett faktum. Det är väl det som är charmen med brottning, allt kan hända.

Väl i final väntade Danmarks OS-aktuelle brottare i 66 kilo: Fredrik Bjärehus. Det var en jämn match och mot en hemmabrottare måste man verkligen vara steget före om man skall vinna.

Jag gör en okej match men kommer inte upp i min absoluta toppbrottning. Jag gör ett par tekniska misstag i matchen och tvekar i vissa lägen så vi har lite att jobba på framöver. Men oavsett så är alltid känslan att förlora hemsk, dryg och svårsmält.

Glädjande var att mina klubbkompisar Fredde Schön och Robert Rosengren lyckades vinna sina viktklasser! Grymt jobbat av bägge!  

12717357_765677073566874_5434742045424753756_n

Nu väntar en veckas träningsläger i Danmark. 

Hej så länge.

×