Nutid, framtid, eftertid..

Jag ligger i en säng med en datorn på magen och filosoferar om framtiden. Tankarna skenar iväg och jag drömmer mig framåt en stund, framåt i tiden. Visualiserar hur just ”framtiden” kommer se ut. Vad som komma skall, eller vad jag rättare sagt vill skall komma. Just min framtid är ju oviss. I min värld finns det inga garantier om framtiden, det finns heller ingen säkerhet i hur den kommer se ut men visioner, det finns där alltid.

Samtidigt så kan jag njuta över att jag faktiskt har hela min framtid i mina egna händer.

Men när jag säger ”hela min framtid” så kan nog många tycka att jag inte vet vad framtid är. Mina Framtidsplaner är ju i mångas ögon bara nutidsplaner. Framtiden; ordets betydelse kan skilja sig extremt beroende på sammanhang och vem man pratar med.

Min framtid är ju bara 2 månader framåt.

Den 10:e mars kommer jag åka till EM i Riga. En månad senare är det dags för mig att prestera min livs brottning. Jag kommer då göra allt i min makt för att ta mig till de olympiska spelen i Rio. Där är min framtid. Allt annat är vad jag skulle kalla ”längreframtid”.

Att vara målinriktad har både sina för och nackdelar. Kompromisserna blir få, chansen att lyckas blir större. Nu är det två månader kvar på framtidsplanen. En framförhållning på 2 månader hade fått många människor att få panik. Tanken att inte veta om man har jobbet kvar om två månader får människor att gå i väggen. Här lever jag och mina lagkompisar med raka motsatsen i tänkandet. Vi bör inte se längre fram. Våra tankar ska inte ligga på något annat. Vad som händer efter OS är just nu det mest oväsentliga som finns. Det är inte framtiden, det är eftertiden. Eller lite snällare sagt: nästa framtid.

Vi har byggt för framtiden i 4 år. Snart är den här!

Nu är det bara full fart framåt som gäller!

Eller som jag sjöng en gång när jag var liten och för första gången var och såg Djurgården spela fotboll. Jag ville ju självklart sjunga med i klacksången och skrek allt vad jag kunde i kör med djurgårdsklacken: -Full fart framåt, volten bakåt! Full fart framåt, volten bakåt! Sen efter ett tag blev jag självklart tillrättavisad av någon djurgårdare att jag sjöng fel då det faktiskt var en bra mycket tråkigare ramsa i form av ”full fart framåt, håll tätt bakåt”.

Men som alla vet, stockholmskan kan vara svår att förstå ibland 😉

Men visst tyckte jag det var lite pinsamt, flydde fältet och började istället hejja på AIK.

Skärmavbild 2016-02-02 kl_Fotor

Hej så länge!

×