Kostsamma tider!

Nu är det exakt en månad kvar till OS-kvalet i Mongoliet. Dieten är i gång och kylskåpet och skafferiet har tömts på begär, onyttigheter och frestelser! Morgonvikten ligger på 71 kg i morse så med avancerad matematik inser man att 5 kilo skall bort! Men jag är ganska lugn. Som sagt så träffade jag min dietist i Fredags och det känns som vi har bra koll på läget. Tanken är att slipa bort mellan tummen och pekfingret ca 0,75 kilo var 168 timme. Men om det skulle diffa på något gram eller timme så är det inte hela världen.

Jag har fått ett par förfrågningar om hur kosten ser ut eller om jag inte vill lägga ut mitt kostschema här men man bör tänka på att mitt schema är helt och hållet byggt på min dagliga förbränning samt min metabolism. Så att applicera schemat på sig själv fungerar kanske inte till hundra procent men har man dåliga matvanor så är schemat garanterat ett lyft. Idag presenterar jag i alla fall min frukost. Den ligger på ca 650-700 kalorier. Jag varierar mig lite här för att göra måltiden lite roligare. Variationen mellan osötad musli med bär,linfrö och lättfil och bröd i form av rågform med fettsnålt pålägg är det stora variationsnöjet på morgonen. Ett ägg klämmer jag alltid i mig. ett äpple finns ibland med och ett glas juice och ett glas mjölk avnjuts också. Kaffe unnar jag mig hela tiden. Just Kaffe har blivit den stora dragningskraften att stiga upp tidigt på morgonen. att jag är beroende av kaffe är inget jag sticker under stolen med. snarare tvärtom. Jag är en stolt kaffenarkoman. En missbrukare av rang helt enkelt. Baristatankarna finns där och drömmen om att äga en alldeles egen la Marzocco växer för varje dag.

3410617287_3f20929f56

Så den dagen då jag känner att jag har 70 000 kr extra som jag inte vet vad jag ska använda mig av så kommer man nog investera i en sån här skönhet. Dock såg jag att man kan leasa en begagnad för 2100 kr i månaden så det kan ju vara en annan lösning.

Hur som helst, Jag kör cliffhangerstilen och avslöjar min lunch-diet vid ett senare tillfälle. (Sen kommer mellanmål, middag och kvällsmålet så Tyvärr kommer jag vara sjukt jobbig i min kostrådgivning).

Men olika kostscheman och dieters absolut viktigaste punkt är inte vetenskapen eller kunskapen. Det handlar i första hand om disciplin, karaktär och målmedvetenhet. I mitt fall är vetenskapen viktigt då jag skall toppprestera mot världseliten men i övrigt så tror jag aldrig det är kunskapen som gör att man sviktar utan begären och synderna. För enkelt sunt förnuft räcker långt i att äta hälsosamt vikten duger fint och i dagens samhälle och dagens matvanor nästan får ses som en strikt diet.

Till sist så länkar jag till lilla sportspegeln där ingen mindre än Sofia Mattsson medverkade i Måndags. Hon snackar brottning, OS, hinner bryta nacken på dockan Bill och visar upp en härlig TV-vana.

http://www.svtplay.se/video/7270525/lilla-sportspegeln/lilla-sportspegeln-avsnitt-6-4

×