Lokalinvånare på Bosön

Detta ständiga Bosön! Med en enkel biltur över bron från Ropsten, Frihamnen och Stockholm stad tar man sig till ett av Stockholms dyraste bostadsområde. Ett snabbt getöga på hemnet och man inser att hus på ön går loss för ofattbara 35 miljoner kr.

För mig och många andra är det svårt att kunna greppa vilka summor som florerar på denna ö. Men ännu mer surrealistiskt är att jag nästan börjar bli en av invånarna 🙂

Kanske inte ekonomiskt, eller ”kanske” kan vi utan att skämmas utesluta direkt och istället säga: definitivt inte ekonomiskt. Men övernattningsmässigt. Generaliserar man lite så är säker många av dessa finanspampar som bor på Lidingö ständigt på resande fot så jag kommer säkert upp i samma antal nätter här ute.

Sedan 2013 har faktiskt Bosön varit min mest besökta plats efter mina hemadresser. Bara i år har jag spenderat 22 dagar här ute.  Sedan 2013 så har jag faktiskt gjort över 100 övernattningar här.

Som en sann lokalinvånare har man också tagit ön föregivet och inte utnyttjat alla dessa aktiviteter som ön erbjuder.

På ”Upplev Lidingö”s hemsida finns 75 aktiviter. Själv har man avverkat 4 av alla dessa 75. 1: Besökt Lidingö centrum. (verkligen ett måste för alla som älskar ett grått och ganska vanligt centrum med Coop, cafe och en blomsterhandel) 2: Sprungit på hälsans stig (en löpslinga) 3: besökt Preem (kul att den fick vara med på listan men inte Statoil, känner att jag inte njöt tillräckligt när jag var där) 4: besökt Bosön (Min solklara favorit).

På punkt 4: Bosön så finns underfliken med aktiviteter på just Bosön:

Segway-polo
Rullstolsbasket
Kock för en kväll!
Kostutbildning
Fystest
Sjöbastu
Mästartiteln
Vattenhopp
Friidrottstävlingar
Musikquiz

Här har jag betat av en punkt i form av Sjöbastun!

Summa sumarum av över 100 dagar på Bosön: Här brottas man.. sover.. äter.. vilar.. tränar.. 🙂

För denna gången så återstår det endast en natt och två träningspass kvar innan man får åka hem.

hemma blir man sen i 4 dagar innan väskan skall packas igen (om man nu hinner packa upp den) och sätta sig på ett flott Aeroflot-plan!

6858793-K6KYF

 

×