Packningslista Mongoliet.

Man har knappt hunnit skaka av sig stockholmsdialekten innan det är dags att packa väskan igen. Fyra soliga dagar i Skåne blir allt man får innan vi åter ska samlas på Kastrup på tisdag. Väl där hoppar vi på ett ryskt Aeroflotplan som tar oss till Moskva där den nästan obligatoriska mellanlandningen sker. Under mellanlandningen så hinner vi med en eller två kaffe på antingen Fosters eller Burger King. Jag inser nu att jag mellanlandat allt för många gånger i Moskva när man prövat alla ställen och inte bara hittat en bra hak utan två (och att nämna Burger King som ett ”bra hak” säger en del om utbudet).  Men som jag säkert nämnt innan så är Moskva verkligen porten ut till brottningsvärlden. Vi rör oss allt som oftast österut och jag har säkert gjort 20-30 mellanlandningar i Moskva.

IMG_2650
Mellanlandning Moskva 2015, Den gången gick planet till Yerevan, Armenien.

Hur som helst så ska jag inte nämna Moskva mer utan jag tänkte snabbt nämna mina packningsförberedelser inför resan. Jag tänkte helt enkelt komma med lite enkla packningstips  som jag själv brukar ha med mig när man åker iväg (med fokus östländer).

1: Adapter (Mongoliet har dock samma uttag som Sverige så denna gång slipper man ta med den).

2: Grenkontakt. Uttagen är allt som oftast begränsade i hotellrummen och många gånger placerade på sämsta tänkbara plats.

3: Resorb, magsyretabletter (bifolac), Dimor. För att förhindra magbesvär. Dock har vi Ingemar Gannby med oss som sitter inne på allt i medicinväg.

4: Extra USB-ström till mobilen.

5: Tofflor.. kombinationen lathet-smidighet-funktion gör tofflan svårslagen på dessa resor då man ständigt väger sig och skall av och på med kläder.

6: Reservmat, Om maten i Mongoliet känns som en häslorisk har jag med mig konserverad mat för att klara mitt behov. (Nu i bantningstider är inte särskilt betungande grejer).

7: Bok (Som många gånger aldrig öppnas men bör alltid finnas med)

8: Öronproppar

9: Tvättmedel, Detta innebär att man kan ha en lättare packning.

10: Hopprep och Gummiband.

11: Hårdvaluta som Dollars och Euros.

12: Till sist, standardsaker som kläder, plånbok, pass, skor och toalettartiklar. 

Allt jag kom på nu i skrivande stund.

Vi hörs snart igen!

 

×