Radio, tråkigheter och annat på schemat.

En vecka har gått sen vi anlände till Mongoliet. Inför stora uppgifter så som detta OS-kval ligger träningsdosen på en ganska låg nivå. Formtoppning handlar mycket om att låta kroppen vila. Sista veckan skulle man nästan kunna se som en semestervecka då man mest skall fokusera på att må så bra som möjligt. Ett par pass skall dock hinnas med då kroppen skall provköras inför tävligen. Det innebär ett par korta men intensiva pass under sista veckan. Resten av träningarna handlar endast om att hålla förbränningen igång så att vikten fortsätter att röra sig ner mot 66 kg.

Än så länge har min resa varit väldigt behaglig. Jag har under omständigheterna mått väldigt bra. Vi har hunnit med att se oss omkring i stan och även ett kortare utflykt till den mongoliska bergsstäppen som bjöd på ett kargt men fint landskap.

IMG_2814

Acklimatiseringen har även den fungerat fint. Jag tycker jag har vant mig till höjden och sista två nätterna har även sömnen och tidsrytmen fungerat fint.

Dock drabbades svenska truppen av ett extremt sorgligt bakslag för ett par dagar sedan. Sveriges representant i 85 kg: Kristoffer Johansson drabbades av en extremt allvarlig skada då han under uppvärmningen slet av sin hälsena. Kristoffers OS-chanser försvann i samma sekund som skadan skedde och närmast väntar en operation för Kristoffer. Alla vi killar som är här har följts åt världen runt de senaste åren med just OS i Rio som slutmålet. Vi har alla lagt ner vår själ i satsningen och jag vet hur mycket Kristoffer har kämpat för detta. Vi andra i laget lider otroligt mycket med Kristoffer. Han har verkligen haft ett tufft år med mängder med sjukdomar som förföljt honom och att sedan allt tar slut med endast en vecka kvar till kvalet känns makabert. Maximal otur och oerhört brutalt och orättvist.

Till sist kommer det en länk från Radiosporten som besökte oss på Bosön för någon vecka sedan. Vi snackade lite självklart lite OS-kval och brottning men mest bantning. Lyssna här:

http://t.sr.se/23Vl0bc

http://<iframe width=”100%” height=”150″ src=”http://sverigesradio.se/sida/embed?url=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fsida%2fartikel.aspx%3fprogramid%3d179%26artikel%3d6413554″ frameborder=”0″></iframe>

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=6413554

×