OS-kvalet: sumpering..

image

Idag är det lördag. Jag är åter på plats i Moskvas flygplats för ännu en mellanlandning. Denna dagen är dagen då vi slickar såren, spottar oss i nävarna, rycker upp oss och helt enkelt laddar om batteriet och hoppar upp på den häst igen som brutalt sparkade av oss igår.

Men först:
Igår var verkligen en tung dag på jobbet. Antagligen den tyngsta någonsin. Tyngre än vad jag på något sätt skulle kunna förklara. När jag tog medalj på VM pratade jag om en obeskrivlig känsla. Lika obeskrivlig fast helt åt andra hållet var känslan efter OS-kvalet igår. Jag tappade min 2-0 ledning med 1 minut kvar till 2-2. Med 30 sekunder kvar pressar jag ut Litauen ut mot mattkanten ett flertal tillfälle. En halv decimeter till och jag vinner matchen.. I bland är en halv decimeter så brutalt mycket längre än just 5 centimeter. Igår var just den här halva decimetern lika långt som sträckan mellan Sverige och Rio..
Varje gång jag blundade igår kom matchen upp framför mig. Om och om igen.. Slappnade jag av och vilade ögonen så började mitt omedvetna att spela upp ett scenario för mig där jag istället vann matchen, stod med armarna i luften och skrek av glädje. Jag var totalt utmattad men ville varken vila eller blunda.. Ett självplågeri i klass med en krigsfilm med tortyrutpressning. Men tillskillnad från Hollywood-filmerna soldater så har jag inget att berätta. Det finns inget att pressa ur mig. Bara saker att leva med och sakar att försöka acceptera.

Men idag är en ny dag. Och min dröm lever ännu. Det finns en chans kvar. I Istanbul, Turkiet den 7 Maj!
Visst, igår blev jag knockad och nerbruten men idag står jag åter på benen uppumpad för att återigen gå in i en ny förberedelse. I det sista kvalet kommer jag möta alla som likt mig själv inte lyckades kvala in igår eller inte lyckade kvala in i Serbien. Så frågan är bara vem som bäst lyckats ta sig kragen och fokusera om. Visa att man verkligen vill detta.

Så länge det finns en chans, Så länge hoppet lever så komma jag jaga mitt mål, min dröm, min verklighet.

Till sist! Stort grattis till min klubbkamrat Fredde Schön som brottades grymt igår och klapp en OS-biljett! Vill även gratulera min landslagskompis Zakarias Berg som även han kvalade in till Rio. 2 Svenska OS-biljetter får Sverige verkligen se som en stor framgång.

×