Uppsnack och försnack!

Jag inser att jag för första gången sen jag började skriva här som jag är inne i en period som är relativt lugn. De självklara ämnena har under senaste året handlat om förberedelser och analyser av olika mål. Nu ligger nästa mål långt fram i planeringen och jag försöker istället bygga en grund och stabilitet som ska få denna kropp att hålla i 4 år till 😉 Bantarvikten är för övrigt som bortblåst (eller ”uppäten” är kanske ett bättre ordval) och idag ligger jag på 75 kg.

När de egna tävlingar nu uteblir i sommar så får man helt enkelt ställa sig bakom staketet och bli den expert man som aktiv idrottare så många gånger hatar. Snart drar EM i gång och jag kommer i vanlig ordning kritisera allt och alla som inte presterar och tänka ”det hade jag gjort bättre själv”. Mitt självförtroende inom fotboll har många gånger nästan varit bättre än mitt självförtroende i brottning, självklart helt utan att vara objektiv och förnuftig. Ett tag fick jag för mig att jag var ”världens bästa brottare på fotboll”. Men med ett antal riktiga brottar/fotbollsproffs ute i världen och efter ett par säsonger av mindre lyckade fotbollsuppvärmningar får jag med svansen mellan benen ta tillbaka påståendet. Med en 16-delsfinal i Gotha Cup som 13 åring som bästa merit och en självutnämnd titel som Korpens ”most valuable player” 2008 på meritlistan är det inte konstigt att Erik Hamrén har missat en.

Men jag tror faktiskt att jag hade kunnat bli en riktigt bra fotbollspelare. Jag tror att alla i brottningslandslaget hade nått en hög nivå i fotboll om man lagt samma tid och slit på fotbollen som i brottning. Med enkel mattematik så är det ju nästan omöjligt att förbli dålig om man lägger ner sin själ i något under 30 000 timmar. Och når man världsnivå i brottning så har man garanterat några fysiska förutsättningar som förenklar utvecklingen.

Hur som helst, Här kommer mitt EM-tips från höften:

Vinnare: Belgien

Semifinalister: Kroatien – Belgien – Frankrike och Tyskland

2 superbubblare som når kvartsfinal: Albanien och Wales.

fotbollspick
Försökte hitta en fotbollsbild men allt man fann var bara massa segerbilder 🙂 Denna bild är efter en vinst i Ukraina 2011. I laget hittar man från vänster: Timmy Wideheim, Robban Rosengren, Fiznik Tahiti, Christoffer Ljungbäck och hukande: Sharur Varannan.
×