Mot nya höga toppar!

Sitter på ett Costa cafe i det ”nya Dubai” som Samantha från SATC kallade just Abu Dhabi. (Jag vet inte vad som är värst, att jag citerar sex and the city, eller bara vetskapen om att jag kan citatet).

Hur som helst, Jag är på väg till säsongens första höghöjdsläger. Man skulle kanske tro att det då handlar om att bo på 25:e våningen på ett lyxhotell här i Abu Dhabi men sanningen är att jag faktiskt skall vidare om 1 timme. Slutdestinationen är staden Leh i Himalaya (Kashmir).

Med andra ord blir detta det högsta ”läger” jag någonsin varit på. Höghöjdsläger brukar ligga på mellan 2000 meter till 2500 meter. Men att lägga sig på 2500 meter över havet i Himalaya är nog omöjligt. Så det kommer mer bli en prövning för kroppen men jag tror ändå att effekten av att vara på så pass hög höjd som detta kommer ge en kick om 2-3 veckor.

Så denna gången pratar vi alltså om ett riktigt läger. Alltså inte i en träningsanläggning utan i tält på 5000 meters höjd. Med utgångspunkt Leh som basläger. Tanken är att förena nytta med nöje på denna resa. Utmana kroppen och psyket genom att bestiga ett berg på 7 dagar. Öka mängden röda blodkroppar och samtidigt njuta av ett extremt fascinerande landskap.

Ett annat uppdrag med denna resan är ett möte i New Delhi innan jag åker. Om allt klaffar så kommer jag ha ett möte med en av ägarna till Indian Pro Wrestling league. Då vi skall diskutera möjligheten att göra en session i ligan. Men inget är bestämt och jag är lite skeptiskt om det kommer fungera rent praktiskt men jag gillar alltid att söka mig mot nya utmaningar, så vem vet.

Jag har hur som helst förberett mig det senaste dagarna för att undvika magbesvär i Indien. Många människor pratar om att det är omöjligt att undvika diarré i Indien. Den snälla verionen (mot indierna) om varför man blir dålig är att här är det en helt annan bakterieflora. Den lite hårdare versionen är att hygien inte är Indiers starka sida. Jag har hur som helst tjuvstartat här i Abu Dhabi med att äta en jäkligt misstänksam burgare som satte fart på magen ( kan bli en jobbigt sista flygning 🙂

Hej så länge 🙂

Unknown

×