touchdown Himalaya!

Efter ett dygns förberedelser i Delhi har nu färden gått vidare mot Leh i Himalaya. Vi kommer starta på 3500 meter. Förhoppningen är att vi anpassar oss relativt fort till höjden innan vi börjar stigningarna.
Dygnet i Delhi har mest handlat om att anpassa sig till tidzonen och inte bli magsjuk. Vattnet är många gånger boven i dramat och tydligen måste man till och med vara försiktig när man köper vatten i petflaskor då det förekommer att tomma flaskor fylls med kranvatten och sen svetsar man på säkerhetsbandet under korken (som ni ser så vet jag inte vad det egentligen heter) igen för att den skall se oöppnad ut.

Men samtidigt kanske jag tagit mina säkerhetsåtagande till överdrift. Mitt under en dusch igår insåg jag att jag duschade i just kranvatten och som en reflex tog man ett djup andetag och höll andan tills jag var klar. Även diskade glas känns farliga och innerst inne vill jag skölja av allt med destillerat vatten eller sprit innan det används 🙂 sprit känns för övrigt som den säkraste vätskan man kan dricka här men där går min gräns.

Men nu har vi lämnat Delhi som är den stora riskzonen och magen verkar vara intakt.
Anpassningen av höjden på 3500 meter är stillsam. Eller rättare sagt, första dygnet skall man inte göra nått. Skall man vara exemplarisk så bör man likt en hjärnvila ligga i mörker och stirra i taken men vi är risktakers och surfar på extremt svagt internet och tittar indisk Bollywood-


TV.

Vi hörs!

×