Dagen D är här.

Ibland vill inte kroppen som man själv vill. Eller ska man vara helt ärlig så är det mer att till sist tvingas kroppen säga ifrån. Elitidrott är många gånger idioti, och det klassiska uttrycket ”är huvudet dumt får kroppen lida” passar in i många val man gör.

Under hösten 2014 började jag få problem med mina axlar. Utrymmet mellan nyckelbenen och skulderbladsbenet fanns inte längre. I just detta utrymmet skulle det egentligen finnas en ledkapsel men nu var den igentäppt med brosk. Vi började behandla axlarna med kortison. Den värsta smärtan försvinna men en av axlarna var hela tiden inflammerad och vi fick börja med ständiga behandlingar med stöttvågor, triggerpunktnålar, akupunktur och massage för att hålla nere inflammationen.

Men vi visste också att allt detta var bara tillfälliga lösningar. Efter VM 2015 var en operation inplanerad men efter ett övervägande valde vi att hålla ut ett år till för att ge OS en chans. Vilket jag än idag är nöjd med att vi valde. Dock är stunden nu kommen då man efter 6 kortisonsprutor och 2 år utan att kunna göra en ordentlig armhävning.

Just nu sitter jag på mobilen i väntrummet för operation i Lund. Här kommer en av Sveriges bästa axelspecialiater utför jobbet så jag är i trygga händer. Jag räknar med att vara på mattan snart igen! Om jag inte är allt för dålig kan ni läsa om Johan Eurens viktklass på Onsdag! Till sist, grattis till Sarah Sjöström och Emma Johansson! Grymt av bägge!

Den vänstra pilen visar var AC-leden sitter, Dvs mellan två ben. I mitt fall är där så trångt att man knappt kan tro det är två olika ben.
Den vänstra pilen visar var AC-leden sitter, Dvs mellan två ben. I mitt fall är där så trångt att man knappt kan tro det är två olika ben.

×