Dag två: Berg och Euren!

Igår startade brottningen som bjöd på många stentuffa matcher! Först och främst vill jag gratulera Stig-Andre och Mark för sina otroliga insatser

Igår startade som sagt brottningen i OS! Norden levererade direkt genom ett silver i 75 kilo till Mark O. Madsen Danmark och ett brons till Stig-Andre Berge från Norge! Bägge två gör en superturnering och både Danmark och Norge åker hem med ett 100 procentigt resultat från OS då killarna va respektive lands enda representater i herrbrottningen.

Idag träder Sverige in i tävligen då Johan Euren börjar mot en australiensare som är ett måste att slå om vi skall våga hoppas på medalj. Om Johan vinner kommer han få möta vinnaren av London-OS två finalister. Lopez från Kuba och Nabi Från Estland. Ni som läst min inblick i 130 kg vet då att Lopez är stor favorit att ta hem
hela vikten så det blir en svår nöt att knäcka för Johan. Men som man såg igår när favoriten Hamid Soryan förlorade i första omgången i 59. Allt kan hända!

En svensk till går in i tävlingen idag. Och det är ingen mindre än Sveriges idagsläget bästa ”Zakarias” ;). Zacke Berg startar i 85 kilo. Berg har verkligen lyft sig i år och visat att han kan slå alla i vikten. Han är första års senior och har verkligen inget att förlora i denna turneringen! Berg får möta Akhlaghi från Iran i första matchen. I mina ögon; tuffast möjliga öppning. Jag känner Habib Aklaghi sen alla våra turer i Iran. Väldigt sympatisk brottare men framförallt en maskin på mattan. Vid OS i London var jag säker att han skulle ta hem guldet men förlorade redan i andra omgången mot en kuban. Just mästerskap har alltid varit ett problem för iraniern men förra året knep han en bronspeng i Vegas så frågan är om han nu har vad som krävs mentalt. Fördelen för Berg i matchen är att Iraniern många gånger springer på för mycket och tappar poäng då motståndaren kontrar. Bergs styrka är hans otroliga teknik i tilltrasslade situationer och när han sätts under stor press så visst finns det chans för en skräll för Berg! Favoriten i vikten är ukrainaren Belenuk. Dock får Berg tidigast möta honom i en final. Rami från Finland finns också i vikten och i mina ögon har han goda chanser att kunna få gå en medaljmatch i kväll. Han är på samma sida som Belenuk. Denna sidan är lite enklare än Bergs sida men sanningen är att i en vikt som 85 kilo existerar inga lätta sidor.

Vi önskar Berg och Euren lycka till! Samt återigen ett stort grattis till Stig och Mark! Förhoppningsvis fortsätter Norden leverera medaljer 🙂

×