Uppdate: Igår och idag:


Som vanligt vart fjärde år så dyker det upp frågor om brottningen. Igår bjöds det kanske inte på samma fina brottning som i söndags men en väldigt spännande final i 85 kilo samt två fina kast i 130 kilo som avgjorde den ena bronsmatchen samt finalen. För svensk del så var det en tung dag. Men killarna hade tråkigt nog en väldigt svår matchning mot världsbrottare.

Brottningens regel är desamma som de senaste åren även om vissa justeringar tillkommer då och då. En justering är att man inte får som försvarande brottare i parterr trycka ner kopplingen vid lyftförsök. Man får alltså inte pressa på
Motståndarens armar med sina händer utan man får endast trycka på motståndarens axel. Inga konstigheter egentligen. Detta var också det som avgjorde bronsmatchen mellan tysken Kudla och Ungraren.

En annan regeljustering som kom för något år sedan är att man inte får låsa med armen i parterr vid sidlyftförsök. Alltså när man ligger på mage och motståndaren sätter sin fot vid sidan om kroppen så får man alltså inte låsa och blocka sidan med sin arm/armbåge. Detta blev det som fällde avgörandet i 85 finalen då ukrainaren låste vid två tillfälle för att inte åka med på ryssen otroliga lyft! Då kan man fråga sig varför man gör detta även om man nu inte får det? I dessa stunder gör man allt för att inte åka med på lyften som kan betyda slutet för en. Snabba beslut skall tas och man måste agera blixtsnabbt och ibland utan att man hinner tänka tanken gör man ett regelbrott. Vid ryssens tredje försök låste inte ukrainaren med armbågen längre och vips så åkte han upp i luften.

Idag är det dags för Fredde att äntra mattan. Fredde möter en väldigt bra vitryss i första och vi kan inte kräva att Fredde skall vinna mot VM-trean men chansen har han. Fredde har sett väldigt bra ut på sista tiden så hoppet bär vi med oss!

Även min OS-vikt: 66 kg avgörs idag. Jag tror att ungraren Lörintz kommer ta hem vikten. Han är den bästa brottaren jag någonsin mött. Inga svaghet och behärskar all typ av brottning. Men redan i andra matchen möter han Armenen. Vinnaren där går nog till final. Och får nog möta iraniern Norozi om jag får gissa. Även om han måste besegra Regerande Världsmästaren från Tyskland; Frank Stäbler.

Nu håller vi tummarna för Fredde!

image

Ikväll håller vi även tummarna för svenska damlandslaget i handboll! Dessa idrottare sammanstrålades vi med på playitas i fjol! Fredde ser ni förövrigt högst upp till vänster.

 

×