Bronsyra!

Igår avslutades OS-brottningarna för svensk del och vilket avslut vi fick!

Efter att Jenny Fransson gjort en superturnering och kammat hem en finfin bronsmedalj följde Sofia Mattsson upp med samma bedrift då även hon plocka hem ett OS-brons!

Exakt hur allt gick till känns som alla vid det här laget har koll på. Eller i alla fall alla som snöar in sig på denna bloggen lär vara uppdaterade. Själv kände jag en lättandes suck när Sofias bronsmatchen var över. Otroligt nervöst att följa allt på distans.

Ett stort grattis till båda tjejerna och framförallt blev jag extra glad över Sofias framgång då jag haft nöjet att följa henne på lite närmre håll och jag vet ingen som besitter så mycket krut och vilja som den tjejen.

8a808b1feba44a9e0fad0eeb64e0f64a-600x395
Vi har skojat lite innan om att vi tyckte de nya svenska trikåerna var ganska fula men tillsammans med den svenska flaggan och en meganöjd Sofia Mattsson så blev trikån inte så pjåkig ändå!

Damernas brottning har för övrigt bestått av mängder med skrällar och ett par storfavoriter som fallit. 69 kilos regerande olympia samt världsmästarinnan Vorobjova förlorade överraskande finalen mot samme japanska som slog Jenny i semifinalen. Det trodde jag verkligen inte på förhand. Ingen har väl missat att även trefaldige olympiske mästarinnan Yoshida i Sofias vikt förlorade sin första mästerskapsmatch någonsin mot Amerikanskan Helen Maroulis!

Till sist föll även Gray från USA redan i kvartsfinalen. På förhand trodde jag detta var en av OS säkraste vinnare. Men idrott är idrott och allt kan hända!

Grekbrottningen bjöd kanske inte på samma stora överraskningar även om jag själv har haft ganska många fel. Alla vinnarna utom Chakvetdaze från Ryssland i 85 kilo har tidigare vunnit VM vilket gör att man inte riktigt kan kalla vinsterna för överraskningar. Ryssen har ett EM-guld i bagaget så hans vinst kan man heller inte kalla superskräll.

Idag börjar Fristilen. Frågan är om skällarna kommer komma i denna vikten också.

Här är mina guldtips:

57: Aliev, Haji från Azerbaijan

65: Mohammadi, Sayed Ahmad Iran

74: Jordan Burroughs USA (tävlingarnas största favorit och krossade allt motstånd på VM 2015)

86: Sadulajev (precis som Burroughs, var han överlägsen på VM i fjol)

97: Många tror att det blir en kamp mellan USA och Rysslands Anzor Boltukaev vilket jag också tror, Slutsegrare i min bok blir den unge jänken Kyle Snyder.

680@80

 

 

 

×