En vardag fylld med rehab.

Tiden och läkningen går framåt och 5 veckor har gått sedan operationen. Jag träffade min läkare förra veckan och efter hans besiktning av axeln kunde vi se att allt såg bra ut och att läkningen går i rätt riktning.  Samtidigt betonade han att vi har en lång väg kvar tills jag kommer kunna brottas fullt ut. Jag kör min rehabträning tillsammans med Rickard Dahan på Kulan i Malmö och det är ingen lätt uppgift jag har gett Rickard. Att få axeln att läka är inte utmaningen utan det stora problemet är år av snedbelastning av kroppen som i sin tur också har påverkat axeln.

Trogna läsare känner säkert till min defekta armbåge. En armbåge som efter en allvarlig olycka för ett par år sedan inte längre kan rätas eller sträckas ut. En defekt på 30 grader. Detta är något jag lärt mig leva med och det är också något som väldigt sällan begränsar mig i min brottning. Dock innebär detta att varje gång armarna gör något synkroniserat så om att lyfta en stång, bära två matkassar, hänga i en stång eller att stå på händer så sker allt lite snett då armen inte kommer ut i maxläget. Lite som lutande tornet i Pisa har kroppen anpassat sig men för varje år som går så blir jag lite snedare. I och med att rehaben för axeln också påverkas av armbågen försöker vi nu alltså städa upp lite runt hela axelpartiet. Rehab är helt enkelt dessa veckornas stora sysselsättning. Ett flertal pass i veckan på schemat men även ständigt småövningar hemma.

Tydligt exempel på kroppens snedbelastning. En ganska molning Solhälsning helt enkelt.
Tydligt exempel på kroppens snedbelastning. En ganska molning Solhälsning helt enkelt.

Formen börjar dock komma tillbaka i gammalt fint slag och rent fysiskt så börjar allt kännas väldigt bra. Närmaste dagarna kommer se ut som följande:

Måndag förmiddag: Styrka. 14:00 Rehab på Kulan. Kvällspasset blir kondition.

Tisdag: Styrka vid 10. Rehab vid 16. Lättare brottningsfys på kvällen.

Onsdag: Ett hemskt intervallpass.

Torsdag: Styrka på förmiddagen. Rehab vid 16 och återigen ett lättare brottningsfyspass på kvällen.

Fredagen: Ett längre konditionspass i lugnare tempo. Och återigen rehab på eftermiddagen.

Till sist:

Igår avslutades Paralympics i Rio. Otroligt roligt att följa alla dessa fantastiska idrottskvinnor och män.

Delar här ett klipp från min nya favoritsport, Five-a-side fotboll för blinda:

 

 

 

×