Fredagskrönikan.

Ett VM i december i min rätta viktklass, 71 kg. En VM-medalj att försvara. En chans att klättra på världsstegen. En sista chans till revansch för ett annars väldigt tungt 2016. Det hade smakat men så blir inte fallet.

Jag pratade med förbundskapten Mohammad Babulfath i onsdags och meddelade att jag kommer avstå VM på grund av min axeloperation. Egentligen ingen chockande nyhet och när jag meddelade Mohammad i somras att jag skulle opereras så var man nog inställd på att det skulle bli svårt att vara tillbaka tills VM. Bygget för 2017 har istället startat!

I veckan prövade Gunde Svan på lite brottning. Eller rättare sagt ganska mycket brottning då han i 4 månader tränade för att gå en match mot självaste Frank Andersson. I programmet ”I Huvudet på Gunde Sven” levererade Frank väldigt bra propaganda för brottningen. Jag spoilar programmet nu genom att berätta att Gunde förlorade matchen mot Frank även om han gjorde en ”snygg” JimPetterssons-skitmara (alltså en mara utan fart, båge och sving). Ganska hårt dömt av domaren att bara ge Gunde två poäng för den aktionen, En 4-poängare hade jag nog velat se, men precis som så många gånger för Jim Pettersson så tyckte väl antagligen domaren att den var för ful för att förtjäna en 4:a 🙂

Annat kul som har hänt i veckan är att jag återigen varit ett samtalsämne på ”pådden” med Patrick Ekwall och Mats Olsson. Väldigt roligt må jag säga! Mats är ju uppe på Sven Jerring-status i min bok nu! Ekwall däremot blev nog lite mer stött av mitt förra inlägg (kan inte förstå varför?! 🙂 ) även om jag tror han innerst inne tycker sånt här är lite kul. Jag tror att under denna ”pådden” (174) sattes ett svårslaget rekord i antal citat från bloggen.

En grej som jag tyckte var extra rolig var när Ekwall citerade ett visst stycke direkt från bloggen. ”Jag vet inte om ni följer honom men han är helt fantastisk att följa. Det är sån stor humor att det finns inte, man fattar….. som vanlig ingeting” (här skriver jag om Ekwall) sen avslutar Ekwall med ”hans svenska är lite tveksam men han är ju brottare”.

Jag ska inte försvara min svenska men just detta stycket är ju faktiskt ett direkt översatt stycke från Ekwall själv där jag bara bytte ut ”brottning” mot just ”Ekwall”. Jag tyckte det var lite småkul första gången och det blev ju inte mindre roligt när sen Patrick Ekwall sågade grammatiken. Den grammatik han själv myntat 🙂

I Podden påstår även Ekwall att Fredde Schön inte förstod reglerna under OS, vilket verkligen inte stämmer och det är också något Fredde aldrig sagt. Fredrik sa bara att han kunde förstå att folk inte förstod brottning då han själv till exempel inte fattade Judons regler.

Vill man lyssna på alla utlägg så hittar ni Podden här (ca 47 minuter in):

http://www.expressen.se/sport/podcast/padden/padden-med-olsson-och-ekwall-avsnitt-174/

Men oavsett, så uppskattar jag alltid folk som läser bloggen vilket i sin tur betyder att jag verkligen uppskattar Ekwall. Han bara inte läser utan han högläser! Guldstjärna på den 🙂

Jag hyllande Mats förra gången och nu jag skall (tro det eller ej) faktiskt ge Patrick Ekwall en liten hyllning. Hans medverkan i Club Calcio förr i tiden lyfte alltid programmet och där var han faktiskt alltid bra. Han är i mina ögen en bra fotbollsjournalist. Men sport är ju så mycket mer än fotboll 🙂

wilde
”Som en vilde i skogen” -Patrick Ekwall.. Svårt att argumentera mot honom när det finns bilder som denna.

Ha en bra fredag!

Själv skall jag ner till Sparta och titta på lite seriebrottning.

IK Sparta mot min gamla klubb BK Trim.

Matchstart 19:30 på Sallerupsvägen!

Vi kanske ses!

 

 

×