Nu går det som ett Scott!

t.v Ulf Molin, Zakarias Tallroth
t.v Ulf Molin, Zakarias Tallroth

I dagens NSK kan man läsa om min satsning mot VM 2017. Som en del i det så handlar Artikeln i stor del om min nya träningsform; cykling. För att citera mig själv från ett SVT-inslag (ja jag vet, det finns bara ett SVT-inslag med mig).

”Så fort jag fick tanken att om jag hade en roddmaskin hemma så hade jag blivit minst en promille bättre, när den tanken kom, då köpte jag en roddmaskin” 

Samma tanke kom i somras, men denna gången handlade om en cykel. Brottningen blir mer och mer tempo, mindre avbrott och mer kondition. Att då ha en cykel och roddmaskin hemma, Ja mer tempo och kondition går knappt köpa för pengar.

Precis som NSK skriver i artikeln så har Ulf Molin och ”Molins Cykel och Motor” hjälpt mig att få fram en kanoncykel!

Jag kan inte understryka nog hur tacksam jag är för den hjälp Ulf och co har gett mig. I våras sökte jag mig till många samarbetspartners i Hässleholm med omnejd utan större framgång. Jag har förståelse att många gånger är det svårt för företag att gå in och stötta i enskild idrottares satsning och därför värmer det extra mycket när Ulf utan en tvekan svarade att han gärna hjälpe mig. Efter en noggrann bikefit för någon vecka sedan så kom äntligen min nya favoritälskling i Torsdags förra veckan. Efter att ha känt lite på cykel i torsdags så spände vi på cykeldojjorna i lördags för jungfruresan. 66 km i lagom hårt tempo.

Jag är dock väldigt ödmjuk i mitt cyklande. Jag vet att det inte bara är att hoppa upp på sadeln och tro att man kan allt direkt. En viktig del i detta är att jag skall bli bättre men framförallt att inga nya skador skall dyka upp. När man går på de lite längre passen så ökar självklart risken för förslitningsskador om man snedbelastar, överbelastar eller helt enkelt bara gör fel.

Jonas Ekberg på Molins i Hässleholm kommer även han vara till hjälp att få till en sund teknik. När  väl den sitter, då kan man börja bli bäst i världen 😉

Just cykeln är en Scott Speedster 30 disc. Scott kanske mest gjort sig känd som ett MBT-märke men de levererar även på racerhållet. Till exempel så kör proffsstallet IAM Cycling på just Scott!

 

×