Medicinska biverkningar..

En blogg är inte alltid ett självspelade piano. Att kalla sig skribent innebär inte att texterna per automatik faller på plats. Igår däremot, det var nog krönikörernas, skribenternas och bloggarnas julafton! Om man skall summera dagen så här i efterhand så var det nog en av årets mest kommenterade dagar på sociala media!

Självfallet pratar jag om det amerikanska presidentvalet. Jag, precis som väldigt många andra svenskar vaknade igår upp till en nyhet man inte riktigt kunde förstå och hantera. Ont-i-magen-känslan infann sig direkt men nu råkar jag ju vara en dag för sen med att göra en krönika så min egen analys har helt enkelt brunnit inne.

Igår morse följde jag dock SVTs nyhetsmorgon och det var en märklig sändning när det nästan kändes som om ett terrorattentat hade inträffat på natten. Det annars så hårt styrda tidschemat hos SVT med nyhetssummering varje hel och halvtimme. Sportnytts vanliga starttid 5 minuter över prick som alltid följs av väder och lokala nyheter var som bortblåst. Det var helt enkelt ett kaosartat program där det hela tiden bollades med livesändningar från USA till att man kastade in nya gäster och i synnerhet partiledare från riksdagen in i studion.

Jag har väldigt svårt att tänka mig att det sett likadant ut om Clinton hade vunnit. Återigen blir det ett tydligt bevis på hur oförberedda SVT och alla vi andra var på detta. För så mycket fanns det inte att välja på, SVT behövde ju i teorin bara förbereda sig för två olika scenarios. Samtidigt har jag full förståelse att det blev som det blev. Tror inte ens Trump själv var förberedd på detta.

Men frågan som för alltid kommer finnas. Hur kan så många människor rösta som dom gjorde? Hur kan man se förbi alla uttalanden, påståenden, kränkningar och hot?

Jag har under året varit lite krasslig ett par gånger. Rättare sagt har jag under de senaste åren varit sann penicilin-junkie! Jag skulle tippa att jag snittar 2 kurer om året.

När man mår dåligt eller i alla fall mår sämre än innan så tänker inte hjärnan långsiktigt utan man tänker bara att man vill bli frisk igen. Man vill bara komma upp på benen.

Varför blev man sjuk då, ja det är ju inte ens eget fel i alla fall.

Visst, jag skulle kunnat ätit lite nyttigare mat, jag kunde kanske klätt mig lite bättre, tvättat händerna oftare när jag vistades bland människor.. Visst kunde jag gjort det. Men det har inte med saken att göra för felet är att någon snorig unge hostade nära mig och smittade ner mig! Verkligen inte mitt fel!”

Sen går man till doktorn och säger -hjälp mig! Jag måste bli frisk omgående!

Doktorn tittar på en säger att allt kommer ordna sig men det kan ta en vecka eller två. Gäller bara för mig att sköta om min kropp!


Direkt tänker man -Nej! Nej! Nej! Jag måste bli frisk nu! Finns det inget som kan hjälpa mig!

Då, lite smygande kommer en viss herr Penicillin fram och presenterar sig och säger -Jag får dig på benen på 3 dagar! Den ända tanken är: Jag måste ha penicillin! Ge mig antibiotika!! Kosta vad det kosta vill! Pallar inte vara sjuk längre.

Även om du vet att antibiotika inte hjälper mot förkylning, Du vet även att om du låter din egen kraft, immunförsvaret, läka infektionen investerar du i framtiden inför nya infektionstillfällen. Du bidrar också till att minska utvecklingen av motståndskraftiga bakterier. Sen är ju antibiotikan extremt miljöfarlig också. Men där och då mår jag bara så jäkla dåligt att jag skiter i alla logiska tankar, Den påstår att jag blir frisk på 3 dagar. Sen får alla andra tycka vad dom vill!

Tänker att Trump är ett billigt penicillin köpt på en rysk sida på nätet..

×